Vasiļjevs ar personīgo rekordu ieņem 14.vietu PČ, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKKU OJALA / COMPIC

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Helsinkos ar atzīstamu sniegumu sasniedza jaunu personīgo rekordu un ieņēma 14.vietu pasaules čempionātā īsajā programmā kungiem, pietuvojoties olimpiskajai ceļazīmei uz 2018.gada Phjončhanā gaidāmajām spēlēm.

Latvijas sportista sniegumu tiesneši novērtēja ar 81,73 punktiem, kas viņam ļāva pārspēt pērn, arīdzan planētas meistarsacīkstēs, iespēto, kad Vasiļjevs tika pie 81,07 punktiem.

Tikai 17 gadus vecais Latvijas daiļslidotājs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, aizvadīja vizuāli nevainojamu programmu, saņemot skatītāju aplausus jau sava izpildījuma laikā un skaļas ovācijas tā beigās, daļai daiļslidošanas cienītāju, kuri klātienē vēroja sacīkstes, sajūsmā pieceļoties un gandarījumu paužot stāvot kājās.

Līderis pēc īsās programmas ir iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs Havjers Fernandess no Spānijas, kurš janvārī piekto reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu. Titulētais spānis nopelnīja 109,05 punktus.

Viņam seko japānis Šoma Uno, kurš tika pie 104,86 punktiem, kamēr trešais ir trīskārtējais pasaules čempions Patriks Čans no Kanādas, kurš atpaliek vēl par 2,73 punktiem. Čans pērn bija vien piektais, bet par pasaules čempionu kļuva no 2011. līdz 2013.gadam, tāpat izcīnot divus olimpiskā vicečempiona titulus.

Vasiļjevs iekļuva starp 24 labākajiem, kuri sestdien izpildīs izvēles slidojumus, kā arī spēra platu soli pretī ceļazīmei uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Vasiļjevs janvāra beigās izcīnīja augsto septīto vietu Eiropas čempionātā, kas ir viņa karjeras augstākais sasniegums, savukārt pērn pasaules čempionātā viņš ierindojās 14.pozīcijā.

LETA jau ziņoja, ka trešdien dāmu sacensībās Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā ierindojās 21.vietā.

Kučvaļska savu slidojumu aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām, no tiesnešiem saņemot 55,92 punktus, taču viņas rezultāts par trim punktiem atpalika no personiskā rekorda, kas tika sasniegts pērnā gada sākumā Eiropas čempionātā.

Piektdien gaidāmajai izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes, viņu vidū arī Kučvaļska.

Tāpat pasaules čempionātā startēs arī Latvijas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuriem īsā programma būs jādemonstrē piektdien dienas pirmajā pusē.

Pasaules čempionātā notiek arī atlase Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiādei kvalificēsies pa 24 sportistiem vīru un dāmu konkurencē, tomēr, lai garantētu olimpisko ceļazīmi, būtu vēlams būt labāko divdesmitniekā. Ja Vasiļjevs iekļūs pasaules čempionāta desmitniekā, viņš Latvijai garantēs divas ceļazīmes vīru konkurencē uz Phjončhanu.

Sportistiem, kuriem neizdosies Olimpiādei kvalificēties Helsinkos, pēdējās ceļazīmes septembra beigās būs iespēja sadalīt sacensībās Vācijā.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu