Pļuščenko nemēģinās kvalificēties nākamā gada olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions daiļslidošanā Jevgēņijs Pļuščenko jau pirms gada pieņēmis lēmumu neturpināt karjeru un nemēģinās kvalificēties 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, intervijā televīzijas kanālam «Mač TV» atklāja krievu leģenda.

Patlaban 34 gadus vecais Pļuščenko ir viens no populārākajiem Krievijas sportistiem un 2014.gadā bija mājinieku ikona visām Soču olimpiskajām spēlēm, tomēr Olimpiādes individuālajās sacensībās viņš traumas dēļ nestartēja īsajā programmā, vēlāk paziņojot par karjeras beigām.

Tiesa, pērn viņš grasījās atgriezties uz ledus, neizslēdzot iespēju arī mēģināt kvalificēties savām piektajām olimpiskajām spēlēm.

«Esmu beidzis savu karjeru sportā. Lēmumu pieņēmu pirms gada, kad man atkārtoti operēja mugurkaulu. Padomāju, ka ar to pietiks. Redzu, kā izaugusi jaunatne un kā progresē vīriešu daiļslidošana. Ar jauniešiem patlaban nav iespējams sacensties,» skaidroja Pļuščenko.

Krievu daiļslidošanas leģendai bijušas 15 operācijas.

«Piedalīties piektajās olimpiskajās spēlēs būtu smagi. Esmu atēdies. Agrāk rāvos uz ledus un centos pierādīt, ka vīriešu daiļslidošanā var ilgi sacensties. Agrāk jau pēc 21 gada vecuma sāka piedalīties daiļslidošanas šovos, bet sacensībās var startēt līdz 30-32 gadu vecumam. Redzu, ka pasaules čempionātā sacenšas mana vecuma vīrieši. Esmu šo to ieguldījis daiļslidošanā un lauzis stereotipus, ar ko arī lepojos,» stāstīja Pļuščenko.

Viņš arī uzsvēra, ka uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm nedosies kā sportists, vēlreiz piebilstot, ka beidzis savu karjeru sportā.

«Atvēru savu akadēmiju, kurā strādāšu par treneri. Ja ar saviem sportistiem paspēsim sagatavoties, varbūt dosimies uz olimpiskajām spēlēm,» atzīmēja Pļuščenko.

Pļuščenko ir 2006.gada olimpiskais čempions individuālajās sacensībās un 2014.gada Olimpiādes uzvarētājs komandu sacensībās, kā arī 2002. un 2010.gada olimpiskais vicečempions individuālajā ieskaitē. Pēc vēl vienas godalgas iegūšanas Pļuščenko kļūtu par visu laiku olimpiskajām medaļām bagātāko vīriešu daiļslidotāju.

Par Eiropas čempionu Pļuščenko kļuvis septiņas reizes, kā arī daiļslidotājs triumfējis trīs pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu