Latvijas jaukto pāru kērlinga izlases kontā vēl divas uzvaras pasaules čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem uzņēmis apgriezienus. Latvijas izlase 23.aprīlī izspēlēja divas no savas apakšgrupas spēlēm.

Pēcpusdienas spēlē (14:30 pēc Kanādas laika) Latvijas izlase tikās ar Baltkrievijas izlasi, kuru izdevās uzvarēt ar pārliecinošu rezultātu 11:4.

Trenera Ritvara Gubja pēcspēles komentārs:

«Santa Blumberga un Andris Bremanis sāka spēli pārliecinoši un jau pirmajā endā piespieda baltkrievus kļūdīties, iegūstot četrus punktus. Trešajā endā, turpinot dominēt, tika iegūti vēl trīs punkti. Nospēlējot pārliecinoši ceturto endu, pirms pārtraukuma baltkrievi tika piespiesti paņemt vienu punktu, kas deva 7:3 vadību. Pēc pārtraukuma, iemetot savu akmeni mazliet aiz «tee līnijas», iedevām baltkrieviem iespēju nozagt. Sestajā endā izspēlējot «Power Play»*, ieguvām vēl trīs punktus. Septītajā endā baltkrievi centās realizēt «Power Play»*, bet nesekmīgi. Galarezultāts 11:4.»

Savukārt vakara spēlē (21:00 pēc Kanādas laika) Latvijas izlase tikās ar bijušajiem divkārtējiem pasaules čempioniem D.Palancsas/Z.Kisa komandu no Ungārijas. Spēkošanās bija jau līdzīgāka, tomēr beigās Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar 6:5.

Trenera Ritvara Gubja pēcspēles komentārs:

«Spēli sākām ar kļūdām, bet tad Andris Bremanis lieliski caur portu iemeta mājā «freezu», kas ļāva izkļūt no nepatikšanām un beigās nozagt vienu punktu. Tālāk abām komandām labi metieni mijās ar ne tik labiem. Trešajā endā likās, ka ungāri mūs piespiedīs uz vienu punktu, bet tad Andrim atkal lielisks metiens, kas beigās ļāva jau Santai Blumbergai izsist pretinieku akmeni un iegūt divus punktus. Ceturtajā endā, pēc Santas lieliska dubultā, pretiniecei vajadzēja izsist pierē un palikt, bet tas neizdevās un Latvijai vēl viens punkts - kopā 4:1. Piektajā endā tika pieļautas kļūdas, bet, par laimi, tikai divi zaudēti punkti. Secīgi savu «Power Play»* neizdevās labi izmantot, iegūstot tikai vienu punktu. Savukārt ungāri ar labiem metieniem «Power Play»* endā ieguva divus punktus. Astotajā endā izdevās no sākuma jau iegūt labvēlīgas pozīcijas un galā uzvara visā spēlē 6:5.»

* Power play: Komandām ir tiesības izmantot «Power Play» iespēju vienu reizi katrā spēlē, endā, kurā tai ir pēdējā akmens tiesības. Kad tiek izmantots «Power Play», tad spēles sākumā izvietotie akmeņi tiek pārcelti no centra līnijas uz laukuma labo vai kreiso malu, kas kalpo kā sānu sargs un akmens aiz šā sarga, kurš tiek novietots virs «tee līnijas», tai pieskaroties. Šo iespēju nevar izmantot papildus (ekstra) endā.

Latvijas izlases spēles (pēc Latvijas laika)

24.aprīlī – 20:15 pret Brazīliju

25.aprīlī – 2:45 pret Somiju

25.aprīlī – 23:30 pret Igauniju

27.aprīlī – 6:00 pret Horvātiju

Latvijas izlases spēļu rezultāti

Latvija:Japāna – 8:4

Latvija:Baltkrievija – 11:4

Latvija:Ungārija – 6:5

Pašreiz ar trīs uzvarām visās spēlēs Latvijas izlase atrodas A grupas 1.vietā. Nākamā spēle būs pret nezināmo Brazīlijas valstsvienību, kura šajā turnīrā tikusi pie vienas uzvaras un viena zaudējuma.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga, Andris Bremanis

Treneris - Ritvars Gulbis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu