Latvijas izlase pirmā iekļūst pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem grupu turnīra spēles tuvojas izskaņai. Latvijas izlase jau pirms pēdējās grupu turnīra spēles nodrošinājusi sev vietu pasaules čempionāta astotdaļfinālā.

Ar perfektu bilanci, sešas uzvaras sešās apakšgrupas spēlēs, Latvijas jaukto pāru kērlinga komanda turpina dalību pasaules čempionātā, kurš no 22. līdz 29. aprīlim norisinās Letbridžā, Kanādā. Kaut arī komandai vēl jāizspēlē viena apakšgrupas spēle, tā kā pirmā izlase čempionātā jau ir nodrošinājusi sev vietu astotdaļfinālā. Turnīra ceturtajā dienā Latvijas izlase savu vienīgo spēli (14:30 pēc Kanādas laika) aizvadīja pret Igaunijas izlasi. Kā jau ierasts kaimiņvalstu starpā, arī šī cīņa izvērtās ļoti saspringta. Ar rezultātu 6:4 Latvijas izlasei izdevās pārspēt igauņus.

Trenera Ritvara Gulbja pēcspēles komentārs:

«Iesildījāmies otrie. Lai arī nozagām pirmos divus endus, vajadzēja labāk izmantot savas iespējas. Jāpiezīmē, ka pirmā endā Andra akmenim nenostrādāja lampiņas (lai konstatētu hog līnijas pārkāpumu), uz kā pamata igauņi stipri protestēja un gari diskutēja ar tiesnešiem. Šis noskaņojums tālāk gāja cauri visai spēlei, kas uzlika vēl papildu diskomfortu, ar ko Santa un Andris, manuprāt, diezgan labi tika galā.

Trešajā endā nedaudz neprecīzi novadot savus akmeņus, ļaujam igauņiem izveidot sev labvēlīgu rezultātu - 2:3. Ceturtais ends gana sekmīgs mums - 4:3. Piektais ends attīstās labvēlīgi, bet neizmantojam iespēju uzlikt spiedienu igauņiem. Beigās vēl neprecīzi nospēlējam, kas rezultējas nonullētā endā.

Tālāk ar savu «Power Play»* nospēlējām pārāk vienkārši, kas ļauj iegūt tikai vienu punktu - 5:3. Septītajā endā pie igauņu «Power Play»* nospēlējām ļoti labi, neļaujot viņiem paņemt vairāk par vienu punktu.

Astotais ends - uzkaitēts kā ellē. Andrim metot pirmo akmeni (take out), iedegas sarkanās gaismiņas, bet viņš pats to nepamana. Igaunis paspēj akmeni apturēt, bet ir ļoti dusmīgs, ka Andris pats jau nenoņēma akmeni. Tālāk paši kļūdāmies, bet pēc tam ar labu run-back reabilitējamies. Igauņi neizmanto iespēju labi ielikt pēdējo akmeni mājā, kas ļauj Santai un Andrim izcīnīt vēl vienu uzvaru!»

* Power play: komandām ir tiesības izmantot «Power Play» iespēju vienu reizi katrā spēlē, endā, kurā tai ir pēdējā akmens tiesības. Kad tiek izmantots «Power Play», tad spēles sākumā izvietotie akmeņi tiek pārcelti no centra līnijas uz laukuma labo vai kreiso malu, kas kalpo kā sānu sargs un akmens aiz šā sarga, kurš tiek novietots virs «tee līnijas», tai pieskaroties. Šo iespēju nevar izmantot papildu (ekstra) endā.

Latvijas izlases spēles (pēc Latvijas laika)

27.aprīlī – 6:00 pret Horvātiju

Latvijas izlases spēļu rezultāti

Latvija:Japāna – 8:4

Latvija:Baltkrievija – 11:4

Latvija:Ungārija – 6:5

Latvija:Brazīija – 11:3

Latvija:Somija – 10:7

Latvija:Igaunija – 6:4

Latvijas izlasei vēl atlikusi viena apakšgrupas spēle pret Horvātijas izlasi, kura līdz šim turnīru aizvada ar zaudējumiem. Neskatoties uz šīs spēles iznākumu, Latvijas izlase pēc apakšgrupu turnīra ieņems 1.vietu un jau tagad gaida komandu, kura viņiem stāsies pretim astotdaļfinālā. Pirmā astotdaļfināla sesija sāksies 28.aprīlī plkst. 18:00 pēc Latvijas laika, savukārt otrā – 21:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu