Latvijas kērlingisti šķiras no izredzēm tikt pie olimpiskās ceļazīmes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas kērlingisti piektdien Kanādā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) jaukto pāru komandām ceturtdaļfinālā cieta neveiksmi pret turnīra saimniekiem, šķiroties no izredzēm tikt pie ceļazīmes uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas duets Andris Bremanis un Santa Blumberga ar 5-10 kapitulēja Kanādai, piedzīvojot pirmo neveiksmi deviņos čempionātā aizvadītos mačos.

Cīņu Latvijas kērlingisti sāka veiksmīgi, pirmajā endā nopelnot divus punktus, taču turpinājumā labāki bija pretinieki, kuri pēc otrā enda izvirzījās vadībā ar 3-2, bet nākamajos divos nopelnīja attiecīgi divus un vienu punktu, panākot jau 6-2 savā labā.

Latvija cerības atguva ar diviem punktiem piektajā endā, vēl vienu nopelnot sestajā, tobrīd esot iedzinējos vairs ar 5-6. Tomēr mača liktenis izšķīrās pirmspēdējā endā, kurā Kanāda tika pie četriem punktiem, kas ļāva maču noslēgt priekšlaicīgi. Kanāda ar šo uzvaru nodrošināja ne tikai vietu pusfinālā, bet arī olimpisko ceļazīmi.

Savukārt Latvijas kērlingistiem, lai turpinātu pretendēt uz olimpisko ceļazīmi, bija nepieciešama tikai uzvara.

Latvijas komanda šajā turnīrā, finišējot piektajā vietā, var tikt pie astoņiem olimpiskās kvalifikācijas punktiem, taču jau tagad ir skaidrs, ka ar to būs par maz, lai tiktu pie ceļazīmes, jo jau šobrīd deviņas komandas ir nopelnījušas vismaz deviņus punktus, bet uz Olimpiādi tiks septiņas labākās.

Olimpiskajā atlasē tiek ņemti vērā pēdējo divu gadu pasaules čempionātu rezultāti, bet pērn Latvija izslēgšanas turnīrā neiekļuva un pie punktiem netika. Olimpiādei kvalificēsies septiņas komandas, kas šo divu turnīru laikā būs ieguvušas visvairāk punktu. Jau šobrīd ir zināms, ka pie ceļazīmēm uz Phjončhanu ir tikušas Krievijas, Kanādas un Ķīnas kērlingisti.

Čempionāta noslēgumā Latvijas kērlingisti cīnīsies par 5. līdz 8.vietu, mazajā pusfinālā sestdien tiekoties ar Dienvidkoreju. Tikmēr pusfinālā Kanāda spēlēs ar Ķīnu, bet otrā duelī tiksies Čehija ar Šveici.

LETA jau ziņoja, ka piektdien astotdaļfinālā Latvija ar 6-4 pārspēja titulēto Zviedriju, kas iepriekš bija tikusi pie trīs pasaules čempionātu sudraba medaļām.

Latvijas komanda jau pirmajā endā tika pie diviem punktiem, taču zviedri pēc tam guva uzreiz trīs punktus, pārņemot vadību. Turpinājums latviešiem gan bija krietni sekmīgāks, jo nākamajos trīs endos tika gūts pa punkta, kas ļāva panākt 5-3, bet nākamajos divos endos abas izlases apmainījās punktu guvumiem. Noslēdzošais - astotais - ends nemaz netika aizvadīts.

Latvijas komanda šajā pasaules čempionātā demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu, jo A apakšgrupā tika izcīnītas uzvaras visās septiņās spēlēs. Pirmajā spēlē Latvija ar 8-4 sestdien pieveica Japānu, bet svētdien ar 11-4 pārliecinoši pieveica Baltkrieviju, kā arī ar 6-5 sīvā cīņā pārspēja Ungāriju. Savukārt pirmdien ar 11-3 tika apspēlēta Brazīlija un ar 10-7 pieveikta arī Somija, kamēr otrdien ar 6-4 uzveikta arī Igaunija, bet apakšgrupu sacensības tika noslēgtas ar 7-1 panākumu pār Horvātiju.

Latvijas izlases sastāvs šogad ir gados jauns, jo Bremanis vēl spēlē puišu junioru komandā, savukārt Blumberga pirms dažiem gadiem pārgāja uz sieviešu kērlingu.

Jaukto pāru kērlinga sacensības nākamgad debitēs olimpisko spēļu programmā, bet atlases punktus iespējams iegūt tikai divos pasaules čempionātos. Kopumā šajā turnīrā pie kvalifikācijas punktiem tiks 16 labākās komandas, bet divu čempionātu šķērsgriezumā ceļazīmi uz Olimpiādi nopelnīs septiņas visvairāk punktus sakrājušās izlases, kas tādējādi pievienosies mājiniecei Dienvidkorejai.

Pasaules čempionātā jauktajiem pāriem Latvijas labākais panākums tika gūts 2008.gadā, kad šīs sacensības tika rīkotas pirmo reizi, toreiz izcīnot septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu