Slavenā bobslejista Holkomba nāvi izraisījusi alkohola un miegazāļu lietošana

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Titulētais amerikāņu bobslejists Stīvens Holkombs miris no alkohola un miegazāļu vienlaicīgas lietošanas. Pēc sportista nāves tika veikta neatkarīga toksikoloģiskā analīze, kuras rezultāti uzrāda tieši šo vielu klātesamību. Alkohola koncentrācija asinīs esot bijusi 1,88 promiles, turklāt arī miegazāļu doza pārsniegusi normu. Toksikoloģiskajā slēdzienā norādīts, ka tieši tas bijis izšķirošs faktors 37 gadus vecā Holkomba nāvē.

Zīmīgi, ka iepriekš ASV Bobsleja un skeletona federācija ziņoja, ka Holkombs miris no plaušu tūskas, bet narkotikas vai aizliegtās vielas viņš nebija lietojis.

Holkombs 6.maijā tika atrasts miris viņa istabā ASV Olimpiskās komandas treniņu bāzē, Leikplesidā.

Holkombs karjeras laikā piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs, 2010.gadā Vankūverā ar četriniekiem izcīnot zeltu, kas ASV šajā disciplīnā bija pirmā augstākā kaluma godalga kopš 1948.gada. Savukārt pirms trim gadiem Sočos viņš izcīnīja bronzas medaļas divnieku un četrinieku sacensībās.

Tāpat viņš izcīnīja piecus pasaules čempiona titulus divniekos, četriniekos un komandu sacensībās. Holkombs 2006./2007.gada sezonā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos, bet trīs gadus vēlāk tika pie titula arī četriniekos.

Aizvadītājā sezonā Holkombs Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma otro vietu divniekos, bet četriniekos bija trešais. Savukārt pasaules čempionātā divniekos viņš bija septītais, bet četrinieku konkurencē ieņēma piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu