Ekmanis par dopinga pārbaudēm: Sākumā sacēlām gaisā spuras

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ceturtdien nāca klajā ar paziņojumu, ka gaidāmajā olimpiskajā sezonā regulāras dopinga pārbaudes veiks 35 sportistiem, kuru starpā visvairāk ir tieši Latvijas atlēti - septiņi. Sākumā šī vēsts izraisīja lielu neizpratni, tomēr rūpīgas pārbaudes sagaida arī citu valstu vadošos sportistus, portālam TVNET pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

ASV pilsētā Leikplesidā šonedēļ risinās IBSF kongress, kurā Latviju pārstāv arī Ekmanis. Viņš atzina, ka sākotnējais paziņojums par dopinga pārbaudēm raisījis lielu neizpratni un nācies skaidrot situāciju.

«Sākumā sacēlām gaisā spuras un gluži vai bija jāiet «lekties», kamēr sīkāk netika paskaidrots,» sākotnējo sašutumu pauda Ekmanis, kurš vēlāk saņēma sīkāku paskaidrojumu no ISBF vadības, kas vēlāk arī atzinusi savu kļūdu, ka paziņojuma izklāsts nav bijis līdz galam izprotams.

IBSF izveidotajā 35 sportistu sarakstā ir skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna, bobslejisti Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Daumants Dreiškens un Matīss Miknis. Šiem Latvijas sportistiem nebūs jāveic pārbaudes nacionālajā antidopinga aģentūrā. Kā norādīja Ekmanis, tas finansiāli būs pat ieguvums, jo analīžu izdevumi būs mazāki.

Ekmanis arī uzsvēra, ka atbildīgās instances regulāri dopinga testus veiks visu vadošo valstu desmit labākajiem sportistiem, kuri būs iekļauti citās pārbaužu listēs.

IBSF listē starp 35 sportistiem pieci ir gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu mājinieces Dienvidkorejas sportisti, četri vācieši, pa trim Lielbritānijas un Beļģijas atlētiem, pa diviem rumāņiem, austriešiem, krieviem, poļiem un šveiciešiem, ka arī pa vienam japānim un melnkalnietim.

Lielāko neizpratni raisīja fakts, ka sarakstā iekļauti tikai divi sportisti no Krievijas, kaut arī šī valsts pagājušajā sezonā iekļuva plašā skandālā pēc Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas publicētajiem paziņojumiem.

«Kā tas palīdz attīrīt sportu no dopinga, ja sarakstā nav neviens Krievijas skeletonists?» portāls «insidethegames» citē Latvijas skeletona izlases treneri Daini Dukuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu