Rastorgujevs izcīna 5.vietu vasaras biatlona festivāla masu starta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā izcīnīja piekto vietu vasaras biatlona festivāla masu starta sacensībās, kamēr dāmu konkurencē biatloniste Baiba Bendika ieņēma 12.pozīciju.

Kvalifikācijā Rastorgujevs divās šaušanās neaizvēra piecus mērķus, ieņemot 30.vietu. Tā kā latvietis bija starp sešiem izliktajiem biatlonistiem, viņam pienācās vieta finālā, kur piedalījās vien 12 sportisti.

Finālsacensībās latvietis četrās šaušanās kļūdījās trīs reizes un izcīnīja piekto vietu. Viņu apsteidza četri mājinieki, bet par uzvarētāju tika kronēts Juhanness Tīngnēss Bē, kuram Rastorgujevs zaudēja 31,6 sekundes.

Tikmēr Bendika kvalifikācijā bija nekļūdīga abās šaušanās, izcīnot astoto pozīciju un nodrošinot vietu finālā. Finālā vietu bija nodrošinājušas piecas izliktās biatlonistes, bet pārējās 35 spēkojās par septiņām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālsacensībās cēsniecei vairs tika labi neklājās, jo tika pieļautas sešas kļūdas, kas deva 12.vietu. Par uzvarētāju tika kronēta norvēģiete Tekla Brūnlī.

Tāpat piektdien norisinājās šaušanas sacensības, kurās Latvijas biatlonisti apstājās pusfinālā.

Savukārt ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja 19.vietu rollerslēpošanas sacensībās, kamēr dāmu konkurencē Bendika ieņēma 28.pozīciju. Sportistiem bija jāsacenšas 7,5 kilometru distancē, kur pa Līsebotnas serpentīniem bija jāmēro distance augšup kalnā.

Vasaras biatlona festivāls, kurā piedalās daudzas šī sporta veida zvaigznes, noslēgsies sestdien, kad plānots aizvadīt ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālus biatlona supersprintā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu