Rastorgujevam vēlreiz piektā vieta vasaras biatlona festivāla sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Norvēģijā izcīnīja piekto vietu vasaras biatlona festivāla supersprinta sacensībās.

Sacensības sestdien sākās ar ceturtdaļfinālu, kur Rastorgujevs savā skrējienā bija ātrākais un pārliecinoši sasniedza pusfinālu. Savukārt pusfinālā Latvijas pārstāvis savā skrējienā bija ceturtajā pozīcijā, kvalificējoties izšķirošajām cīņām.

Noslēgumā finālā par supersprinta uzvarētāju tika kronēts Norvēģijas sportists Vetle Šostads Kristiansens, kurš finišēja pēc 12 minūtēm un 9,6 sekundēm, bet otrais, atpaliekot 4,6 sekundes, bija vēl viens mājinieks Lāšs Helge Birkelands, kamēr uz goda pjedestāla stājās pieredzējušais francūzis Simons Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs šoreiz finālā bija piektais, uzvarētājam piekāpjoties par 19,9 sekundēm.

Savukārt dāmām Latvijas biatloniste Baiba Bendika nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, lai gan pēc pirmās šaušanas savā skrējienā vēl bija trešā, bet pēc tam pieļautās kļūdas ugunslīnijā liedza sasniegt pusfinālu.

Piektdien Rastorgujevs bija piektais masu starta sacensībās, kamēr Bendika ieņēma 12.pozīciju.

Pirms tam ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja 19.vietu rollerslēpošanas sacensībās, kamēr dāmu konkurencē Bendika ieņēma 28.pozīciju. Sportistiem bija jāsacenšas 7,5 kilometru distancē, kur pa Līsebotnas serpentīniem bija jāmēro distance augšup kalnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu