Latvijas vadošā skeletoniste Priedulēna pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas vadošā dāmu skeletoniste Lelde Priedulēna vienā no treniņiem pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites, tomēr sportiste ir apņēmusies uzsākt jauno sezonu un startēt februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, atklāja Priedulēna.

«Pirms divām nedēļām pildot vingrinājumu, ko esmu veikusi jau astoņus gadus, nokritu. Šķita, ka esmu vienkārši aizķērusi vienu no barjerām, kas pēc tam man uzkrita virsū. Tomēr barjera pat nebija izkustējusies, trieciens bija kājas iekšpusē. Nākamajā dienā, uztaisot magnētisko rezonansi, atklājās, ka kreisajai kājai plīsušas priekšējās krusteniskās saites un daļējs plīsums ir arī sānu saitei,» norādīja skeletoniste.

«Bija divi varianti - taisīt operāciju jau tagad un pārvilkt svītru visai sezonai vai arī mēģināt startēt bez operācijas un līdz ar to bez saites,» pauda 24 gadus vecā skeletoniste, kura pēc konsultācijas ar ārstu, priekšroku devusi otrajam variantam.

Kvalifikācija skeletonā olimpiskajām spēlēm noslēdzas pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem, tāpēc Priedulēnai vēl nav skaidrības, vai viņa Olimpiādē startēs. Viņa gan pauda apņēmību tai kvalificēties un operāciju ceļgalam veikt pēc četrgades nozīmīgākajām sacensībām.

«Ārsts teica, ka taisnvirziena sprintu ir iespējams skriet. Jānostiprina apkārtējās saites, ir doma pasūtīt ceļgalam ortozi, kas dos papildus drošību. Skeletonā ieskrējiens ir mazs, un dakteris domā, ka startēt ir iespējams,» sacīja Priedulēna. «Trīs gadus esmu gatavojusies, taču tagad trauma nedaudz izsita no sliedēm. Operācija nozīmētu padošanos.»

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies novembrī ar trim posmiem Ziemeļamerikā.

Priedulēna šobrīd ir pārliecinoši labākā Latvijas skeletoniste dāmu konkurencē, bet tuvākās rezerves Dārta Zunte un Paula Lāce aizvadītajā sezonā startēja Eiropas kausā, kas ir pēc spēka trešā līmeņa sacensības, kamēr Endija Tērauda pēc traumas izdziedēšanas piedalījās tikai Siguldā notikušajā pasaules čempionātā juniorēm.

Aizvadītajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Priedulēna ieņēma septīto vietu. Sešos no astoņiem posmiem viņa iekļuva pirmajā desmitniekā, bet labākie rezultāti bija divas piektās vietas Altenbergā un Kēnigszē. Savukārt olimpiskajā Phjončhanas trasē viņa ieņēma 14.vietu.

2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs Priedulēna ierindojās dalītā 14.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu