Kaspars Dumpis: Mūsu kamanu risinājumi ir tieši tādi paši kā vāciešiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis ir apmierināts ar komandas gatavošanos atbildīgajai sezonai, kuras kulminācija būs februārī Dienvidkorejā, olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Sportistiem izgatavotas jaunas kamanas, kas ir ļoti līdzīgas kā šī sporta veida līderiem vāciešiem.

«Sagatavošanās posms visai komandai kopumā bijis ļoti labs. Nevarētu teikt, ka būtu kaut kas gājis kā nevajag. Viss ir labi,» TVNET sacīja Dumpis. «Vienīgi tagad, braucot pa trasi, ietekmējuši laika apstākļi. Ar katru braucienu trase paliek lēnāka un mēs līdz galam nespējam saprast tehniku. Siltā laikā uz ledus veidojas sarma un kamana pilnīgi savādāk vadās. Tas nozīmē, ka mums treniņā reāli ir tikai viens brauciens un tajā ir jāsaprot, tehnika iet vai neiet, vai nepieciešams kaut ko mainīt.»

Vienu no gatavošanos posmiem Latvijas izlase pilnā sastāvā aizvadīja Lillihamērā, kur trenējās teju visu valstu kamaniņu sporta komandas, izņemot Krieviju un Dienvidkoreju.

«Norvēģijā jaunums bija tas, ka tur atbrauca Kanādas izlase, lielā skaitā bija Amerikas un Vācijas komanda. Paši tur nebijām bijuši trīs gadus. Tagad viņi visi ir Siguldā. Skatos uz šīm komandām trenažieru zālē, ko viņi dara, kā veic treniņus un kā izpilda vingrinājumus. Protams, skatos arī uz šo komandu kamanām.

Vācieši tās taisa, lai būtu stabilākas, jo Korejā trases vidusdaļa ir ļoti sarežģīta, tāpēc jābūt ļoti stabilām kamanām. Nezinātājam varētu likties, ka mēs ar vāciešiem esam izveidojuši vienādas kamanas (smejas). Mūsu idejas, risinājumi ir tieši tādi paši kā vāciešiem,» teica Dumpis.

Tieši Vācijas sportisti pēdējos gados ir vieni no spēcīgākajiem kamaniņu sportā. Vīriem allaž favorītu vidū ir Fēlikss Lohs, dāmām Natālija Geizenbergere un Tatjana Hifnere. Savukārt divniekiem Toni Egerts/Saša Benekens un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.

«Olimpiskajā trasē visi taustās. Līdz galam to vēl neviens nesaprot, jo visi iespringa uz vienu virāžu, tās izbraukšanu. Sākumā mēs tur mēģinājām slīpēt trases augšdaļu, bet līdz brīdim, kad sportisti sāka bļaut pēc palīdzības, jo trases vidusdaļu neviens nevar izbraukt.

Tādēļ lielākā daļa no treneriem tika sūtīti uz šo vietu un visi koncentrējās tās izbraukšanai. Ja tur nokļūdās, tad visa trases lejasdaļa aiziet... No tās sākās visas problēmas,» sacīja kamaniņu sporta izlases galvenais treneris.

Latvijas komanda uz olimpisko trasi Dienvidkorejā dosies pēc divām nedēļām, kur pavadīs pusotru nedēļu.

«Esam centušies visu izdarīt maksimāli labi, lai pēc paveiktā darba nebūtu pārmetumi. Šobrīd visu plānoto esam izdarījuši, cik nu labi vien varam,» norādīja treneris.

Jaunā Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies novembra trešajā nedēļas nogalē, kad sportisti sacentīsies Insbrukas trasē Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu