Latvijas kamaniņu braucēji ātrākie pirmajā kontroltreniņā Phjončhanas olimpiskajā trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Inārs Kivlenieks, Elīze Cauce un divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ceturtdien uzrādīja ātrākos laikus pirmajā no diviem kontroltreniņiem Phjončhanas olimpiskajā trasē, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Kontroltreniņš ir viens no atskaites punktiem, kurā izlases dalībniekiem ir iespēja iegūt punktus iekšējās atlases nolūkos, jo 2018.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm kvalificēties var tikai trīs vīrieši, trīs sievietes un divas divvietīgās ekipāžas, bet šobrīd Latvijas izlasē savstarpēji cīnās pieci vīri, četras dāmas un trīs divvietīgās ekipāžas.

Absolūti labāko rezultātu divu braucienu summā vīru konkurencē uzrādīja pieredzējušais Kivlenieks, kurš trasi veica vienā minūtē un 37,416 sekundēs, bet otrajā pozīcijā ierindojās pasaules junioru čempions Kristers Aparjods, kura laiks bija viena minūte un 37,557 sekundes. Trešais bija Artūrs Dārznieks, kuram sekoja Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis.

«Nobraucu divus stabilus braucienus ar nelielām kļūdām trases augšdaļā, bet, ņemot vērā to, ka šosezon biju pirmo reizi sacensību režīmā, sanāca diezgan labi. Kā jau visi zina, par lielāko klupšanas akmeni uzskata devīto virāžu, bet domāju, ka šajā trasē ir daudz vairāk vietu, kurās var rupji kļūdīties. Tāpēc visu trasi ir jābūt maksimāli gatavam un sakoncentrētam, lai visu izdarītu laikā. Man pašam trase šoreiz padodas ļoti labi, ja salīdzinām ar pirmo reizi. Lielākā daļa sportistu trasi ir apguvuši ļoti labi, tāpēc sacensības olimpiskajās spēlēs būs ļoti sīvas un aizraujošas,» LKSF citē Kivlenieka teikto.

Sieviešu konkurencē ātrākā bija Cauce, kura trasi divu braucienu summā veica vienā minūtē un 34,842 sekundēs, bet otrā ar minūti un 35,395 sekundēm bija Kendija Aparjode. Trešo vietu ieņēma Ulla Zirne, bet juniore Elīna Ieva Vītola, aizvadot vien septiņus treniņus olimpiskajā trasē, uzrādīja ceturto rezultātu.

«Pirmajā braucienā mazliet kļūdījos, bet otro braucienu nobraucu labi. Šobrīd trase ir daudz citādāka, nekā tā bija februārī, es teiktu, labāka,» atzīmēja Cauce.

Divnieku konkurencē vien ar niecīgu pārsvaru labāko rezultātu uzrādīja Gudramovičs/Kalniņš, kuri divu braucienu summā trasi veica vienā minūtē un 34,167 sekundēs, bet otrie bija Andris un Juris Šici, kuru laiks bija viena minūte un 34,376 sekundes. Trešo rezultātu kontroltreniņā uzrādīja Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs.

Piektdien Latvijas izlase aizvadīs otro kontroltreniņu ar diviem sacensību braucieniem, kas ir kā ģenerālmēģinājums un reizē viena no iespējām iegūt punktus ceļazīmei uz 2018.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Jaunā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies nākamajā nedēļā Īglsas trasē Austrijā, bet janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz 31.decembrim, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu