Martins Dukurs olimpisko sezonu sāk ar uzvaru Leikpleisidā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien Leikpleisidas trasē ASV notiekošā Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā izcīnīja uzvaru, kamēr viņa vecākais brālis Tomass Dukurs ierindojās 6. pozīcijā divu braucienu summā.

M.Dukurs abos braucienos uzrādīja labākos laikus, divu braucienu summā par 0,11 sekundēm apsteigdams Sunbinu Junu, kura dzimtenē Dienvidkorejā februārī norisināsies olimpiskās spēles. Savukārt trešais bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuru M.Dukurs pārspēja par 0,17 sekundēm.

Ceturto vietu ieņēma vācietis Aksels Jungks, piektais bija krievs Ņikita Tregubovs, bet pirmo sešinieku noslēdza T.Dukurs, kurš savam brālim zaudēja 0,80 sekundes. Ar augsto septīto vietu Pasaules kausa apritē debitēja 22 gadus vecais ķīnietis Gens Veņcjans, kura dzimtenē norisināsies 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles.

M.Dukuram šī bija 49. uzvara Pasaules kausa posmos viņa karjerā.

Pirmajā braucienā M.Dukurus startēja ar 15.numuru un startā uzrādīja tobrīd trešo labāko laiku. Trases vidusdaļā viņš tā brīža līderim Tretjakovam zaudēja 0,15 sekundes, bet pakāpeniski sāka uzlabot savu rezultātu un finišā krievu apsteidza par 0,05 sekundēm. Tikmēr trešais pēc pirmā brauciena bija Juns, kurš M.Dukuram zaudēja 0,10 sekundes.

Savukārt T.Dukurs startēja ar desmito numuru un trasē Tretjakovam zaudēja teju pussekundi, taču beigu daļā nedaudz uzlaboja ātrumu un krievam piekāpās par 0,36 sekundēm, uzrādot tobrīd trešo labāko rezultātu. Pēc tam viņu apsteidza Jungks un M.Dukurs.

Otrajā braucienā Juns apsteidza Tretjakovu, bet M.Dukurs trases vidusdaļā divu braucienu summā tikai par divām sekundes simtdaļām bija priekšā dienvidkorejietim, bet atkal trases lejasdaļā uzlaboja savu sniegumu un nosargāja pirmo pozīciju.

Tikmēr vecāko no brāļiem Dukuriem Tomasu otrajā braucienā apsteidza arī Tregubovs, kā rezultātā Latvijas skeletonists divu braucienu summā atkāpās uz sesto vietu.

Martinam Dukuram, ļoti iespējams, šī ir pēdējā sezona, jo iepriekš viņš izteicies, ka pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm varētu likt punktu sportista karjerai.

Viņš ir divkārtējs olimpiskais vicečempions, otro vietu ieņemot 2010.gada Vankūveras Olimpiādē, kā arī otrais paliekot 2014.gadā Sočos. Tiesa, šobrīd par dopinga lietošanu aizdomu ēna krīt uz Sočos triumfējušo Tretjakovu, kura lietu izskata Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) īpaša komisija.

Pasaules kausa posmos šosezon notiks kvalificēšanās Phjončhanas spēlēm. Kvalifikācija skeletonā noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa etapiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 30 dalībniekus. Trīs valstis varēs pieteikt pa trim dalībniekiem, sešas pa diviem, bet piecas - pa vienam.

Iepriekšējā sezonā jaunākais no brāļiem M.Dukuriem atkal dominēja trasēs, astoto gadu pēc kārtas iegūstot Pasaules kausu, kā arī piekto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā M.Dukurs uzvarēja četros no astoņiem etapiem, tostarp Phjončhanas trasē, kamēr T.Dukuram uz goda pjedestāla izdevās tikt divas reizes, nākamo olimpisko spēļu mājvietā ieņemot trešo vietu.

T.Dukuram, kurš divas reizes olimpiskajās spēlēs palicis uzreiz aiz goda pjedestāla, šīs sezonas sākums solās būt ļoti grūts, jo jūnijā Austrijā viņam tika veikta ceļgala operācija. Pēc rehabilitācijas procesa sportists normāli trenēties atsāka septembrī, tāpēc sagatavošanās posmā viss plānotais netika paveikts. Arī viņam šī, visticamāk, būs pēdējā sezona karjerā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Leikpleisidā sezonā sāka Latvijas vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna, kura pēc neveiksmīga otrā brauciena ieņēma 16.vietu, kamēr pēc pirmā starta bija desmitā.

Tāpat sezonu sāka Latvijas bobslejisti, labāko rezultātu sasniedzot Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāžai, kura ieņēma astoto vietu, kamēr Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens bija 14.vietā, bet Uģis Žaļims un Intars Dambis palika vēl trīs pozīcijas zemāk.

Piektdien bobslejisti aizvadīs vēl vienas divnieku sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu