Ķibermaņa/Mikņa divnieks izcīna 8. vietu arī otrajā PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni piektdien Leikpleisidas trasē izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas otrajās sacensībās, atkārtodami ceturtdien iespēto, kamēr Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims, startēdami ar citiem stūmējiem, ierindojās attiecīgi 11. un 15.pozīcijā.

Ķibermaņa ekipāža abos braucienos uzrādīja devītos rezultātus, bet divu braucienu summā bija astotā.

Uzvaru pirmo reizi karjerā izcīnīja amerikānis Kodijs Baskē, kuram tuvākais sekotājs Džastins Kripss no Kanādas zaudēja 0,11 sekundes. Tikmēr trešo pozīciju ieņēma vēl viens ASV bobslejists Džastins Olsens, kurš no sava tautieša atpalika 0,40 sekundes.

Savukārt Ķibermanis Baskē zaudēja 0,77 sekundes.

Pirmajā braucienā Ķibermaņa divnieks pēc neveiksmīgas trases lejasdaļas Baskē zaudēja 0,36 sekundes, kas viņam deva devīto vietu. Tikmēr Melbārdis, kurš šodien startēja kopā ar stūmēju Raivi Zīrupu, Baskē zaudēja 0,59 sekundes, ieņemdams 16.vietu, bet Žaļims, kura kamanas iestūma Dāvis Spriņģis, bija vēl 0,04 sekundes lēnāk un atradās pozīciju zemāk.

Otrajā braucienā Melbārdis parādīja ievērojamu progresu un bija sestais ātrākais, kas divu braucienu summā viņam deva 11.pozīciju. Latvietis uzvarētājam zaudēja 0,88 sekundes, bet pirmais desmitnieks, kuru noslēdza ceturtdienas sacensību uzvarētājs Niko Valters no Vācijas, bija 0,07 sekunžu attālumā.

Tikmēr Žaļims otrajā braucienā uzrādīja 15. ātrāko laiku, tādu pat vietu ieņemdams arī summā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām sacensībām līderpozīcijā ar 425 punktiem ir Baskē, bet pa 402 punktiem iekrājuši Kripss un amerikānis Niks Kaningems. Ķibermanis ar 320 punktiem ir astotais, Melbārdis ar 248 punktiem ir 12.pozīcijā, bet Žaļims ar 192 punktiem ieņem 16.vietu.

Jau vēstīts, ka silto laikapstākļu dēļ Leikpleisidā notiek divas divnieku sacensības, jo divnieki startēja jau ceturtdien. Savukārt nākamajā Pasaules kausa posmā, kas 17. un 18.novembrī notiks Pārksitijas trasē, divas reizes startēs četrinieki, kamēr divnieku sacīkstes 2002.gada olimpisko spēļu mājvietā netiks aizvadītas.

Ceturtdien aizvadītajās sacīkstēs no latviešiem labākā bija Ķibermaņa un Mikņa ekipāža, kura ieņēma astoto vietu, kamēr Melbārdis un Daumants Dreiškens palika 14.pozīcijā, bet Žaļims ar Intaru Dambis ieņēma 17.vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Niko Valters, kurš aiz sevis atstāja divus mājiniekus - Niku Kaningmemu un Kodiju Baskē.

Olimpiskajā sezonā Latvija divnieku sacensībās brauks ar trim ekipāžām, bet četriniekos - ar divām. Atlases noteikumi nosaka, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīsies pa trim labākajām nācijām un Latvija divniekos cer uz Olimpiādi tikt pilnā sastāvā. Kvalifikācija olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem.

«Uz pirmajiem mačiem īpaši nevajag fokusēties, tie vēl neko neparādīs. Mums galvenais tur izdzīvot, situācija būs krietni skaidrāka, kad atgriezīsimies Eiropā,» pirms sezonas sākuma uzsvēra Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. Ziemeļamerikā notiks pirmie trīs Pasaules kausa etapi, bet jau no decembra sacensību maratons griezīsies Eiropā.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā divniekos astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr Žaļims bija 12.pozīcijā, bet Melbārdis, kurš izlaida vēl vienu etapu palika 16.vietā. Ķibermanis sezonas laikā trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, paveicot to arī olimpiskajā Phjončhanā, Melbārdis reizi bija otrais, bet Phjončhanā palika vien 12.vietā, savukārt Žaļims vienreiz guva piekto vietu, bet pārējos etapos bija devītais vai desmitais.

Tikmēr pasaules čempionātā Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

Turpat Leikpleisidā notika arī Pasaules kausa pirmais posms skeletonā, kurā vīru konkurencē triumfēja Martins Dukurs, kamēr viņa vecākais brālis Tomass bija sestais, bet dāmu konkurencē Lelde Priedulēna izcīnīja 16.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu