Melbārža četriniekam pietrūkst sekundes simtdaļa līdz medaļai Pārksitijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Matīsu Mikni un Jāni Strengu naktī uz sestdien pēc Latvija laika izcīnīja 4. vietu Pasaules kausa posmā Pārksitijas trasē ASV. Latvijas bobsleja četriniekam vien sekundes simtdaļas pietrūka līdz bronzas medaļai. Savukārt Oskara Ķibermaņa kvartetam 17. vieta šajās sacīkstēs.

Kopumā tā bija visai haotiska diena Parksitijā - lielā sniegputeņa dēļ skeletonu dāmām vispār atcēla, bet bobslejs sākās krietni vēlāk nekā paredzēts, tikai četros no rīta pēc Latvijas laika.

Kopā startēja 24 četrinieku ekipāžas, tostarp divi Latvijas kvarteti. Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups un Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Matīss Miknis, Jānis Strenga.

Pēc izlozes Ķibermaņa četriniekam bija 10.starta pozīcija, Melbārža – 14. Ķibermanis ir savainojis kājas ikru muskuli un tāpēc nevarēja gaidīt ļoti labu starta ieskrējienu. Pēc pirmā brauciena Melbārža ekipāža bija septītajā vietā, Ķibermaņa - dalītajā 15./16.pozīcijā.

Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis telefonintervijā LTV7 sacīja: «Šobrīd mazajam Oskaram ir galvenais pārdzīvot šos mačus, neiedzīvoties lielākā savainojumā. Labi, ka vēl ir četrinieki, nevis divnieku mači. Tā jau brauca labi, bet nu ar traumu uz ko vairāk cerēt nevar. Par Melbārža ekipāžu - es tā īsti visas virāžas arī neredzēju, daudz tā trase aizklāta, bet nu beigās kaut kā nesaprotami tas ātrums samazinājās.»

Otrajā braucienā Ķibermaņa četriniekam izdevās par divām simtdaļām uzlabot starta ieskrējiena laiku, bet finišā nācās atkāpties uz 17.vietu. Kaut arī brauciens bija bez lielām kļūdām, kā to komentēja Prūsis: «Ir ļoti grūti ar traumu nostartēt labāk.»

Melbārdim otrajā braucienā 2. labākais laiks, kas divu braucienu summā deva 4. vietu, tikai simtdaļu atpaliekot no bronzas ieguvējiem - Krisa Springa ekipāžas no Kanādas. Tiesa, latviešiem 4. vieta jādala ar vācieša Johanesa Lohnera ekipāžu.

Posmā uzvarēja Niko Valters no Vācijas, bet 2. vietā ierindojās kanādietis Džastins Kripss.

Prūsis: «Re, cik maz mums pietrūka, lai pakāptos uz tām trepēm, tikai viena simtdaļa. Bet nekas, mums vēl ir kur augt un kur pakāpties. Pirmkārt, puiši šādā secībā pirmo reizi brauca, otrkārt - mums vēl ir tehnikas rezerves, kuras izmantosim Eiropā. Priecājos par Melbārža otrā brauciena 2. vietu, bet tā jau ir pagātne, tagad jākoncentrējas uz nākamās dienas mačiem,» teica Prūsis pēc sacensībām.

Naktī uz svētdienu plkst. 1 notiks vēl vienas četrinieku sacensības bobslejā. Tiešraide bobslejs.lv un LTV7.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Leikplesidas trasē ASV notika sezonas pirmais Pasaules kausa posms, kur risinājās divas divnieku sacensības. Ķibermanis/Miknis divreiz ieguva 8. vietu, savukārt Melbārdis ar Dreiškenu ieņēma 14. vietu, bet ar Zīrupu ierindojās 11. pozīcijā.

Savukārt skeletonā sacensības dāmām ar Leldes Priedulēnas piedalīšanos paredzētas sestdien plkst. 19.30 (1. brauciens) un plkst. 22.30 (2. brauciens, bet vīriešiem, tostarp Martinam Dukuram un Tomasam Dukuram, starts plānots plkst. 21 (1. brauciens) un plkst. 23.30 (2. brauciens.)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu