Melbārža četriniekam septītā vieta Pasaules kausa posma sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītais četrinieks sestdien izcīnīja septīto vietu ASV trasē Pārksitijā aizvadītājā Pasaules kausa posmā, kurā 13.vietu ieguva Oskara Ķibermaņa pilotētais kvartets.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācieša Johanesa Lohnera pilotētā ekipāža, kas divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 34,55 sekundēm.

Melbārdis, startējot ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Matīsu Mikni un Jāni Strengu, uzvarētājiem zaudēja 0,24 sekundes. Savukārt kājas ikra traumu iepriekš guvušais Ķibermanis, kura pilotētās kamanas iestūma Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Raivis Zīrups, atpalika vēl par 0,28 sekundēm.

Ķibermaņa kvartetam izdevās labs otrais brauciens, kurā tika ieņemta piektā vieta, kamēr Melbārža ekipāža otrajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku (4,78), bet finišā bija septītie ātrākie braucienā.

Lohners uzvaru izrāva otrajā startā, pirms kura viņš bija vien ceturtais. Divu braucienu summā vācietis par piecām sekundes simtdaļām apsteidza mājinieku Kodiju Baskē, kamēr trešais palika britu pilots Bredlijs Hols, kurš pārsteidzoši bija līderis pēc pirmā brauciena.

Tajā Melbārža ekipāža uzrādīja dalītu sesto labāko rezultātu ar kanādieša Džastina Kripsa komandu, tobrīd līderiem zaudējot 0,26 sekundes. Tikmēr Ķibermaņa kvartets pēc pirmā brauciena bija trīs komandu dalītā 16.pozīcijā, pēc tam savas pozīcijas uzlabojot.

Pirmās Pasaules kausa sacensības četriniekiem turpat Pārksitijā notika jau piektdien. Melbārža pilotētais kvartets ieņēma dalītu ceturto vietu, no pirmā trijnieka atpaliekot tikai vienu sekundes simtdaļu, bet Ķibermanis, kurš startēja ar savainotu kājas ikru muskuli, ieguva 17.pozīciju.

Sezonas pirmajā etapā pirms nedēļas Leikpleisidā sportisti divreiz brauca ar divniekiem.

Dažādu stūmēju veselības problēmu dēļ Latvijas izlase izlēma uz Ziemeļameriku doties ar divām četrinieku ekipāžām, tāpēc trešais pilots Uģis Žaļims šajā nedēļā nestartēs. Pašlaik viens stūmējs nevar startēt arī godalgotajā Melbārža četriniekā, jo Latvijā palika Arvis Vilkaste, kuru pašlaik aizstāj Miknis.

Leikpleisidā Ķibermanis pārī ar Mikni divnieku sacensībās divreiz izcīnīja astoto vietu, kamēr Melbārdis un Žaļims abas reizes palika ārpus desmitnieka.

Phjončhanas olimpisko spēļu atlases noteikumi nosaka, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām piedalīsies pa trim labākajām nācijām un Latvija divniekos cer uz Olimpiādi tikt pilnā sastāvā. Kvalifikācija olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem.

«Uz pirmajiem mačiem īpaši nevajag fokusēties, tie vēl neko neparādīs. Mums galvenais tur izdzīvot, situācija būs krietni skaidrāka, kad atgriezīsimies Eiropā,» pirms sezonas sākuma uzsvēra Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. Ziemeļamerikā notiks pirmie trīs Pasaules kausa etapi, bet jau no decembra sacensību maratons griezīsies Eiropā.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā četriniekos triumfēja krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kamēr Ķibermanis palika 11.pozīcijā, bet Melbārdis, kurš kopā izlaida trīs etapus, ierindojās 13.vietā.

Pagājušajā sezonā Ķiberanis un Melbārdis četriniekos uz goda pjedestāla kāpa pa divām reizēm, izcīnot arī pa vienai uzvarai. Melbārdis bija labākais posmā Īglsas trasē, kamēr Ķibermanis triumfēja Sanktmoricā. Tāpat nozīmīgs ir fakts, ka Ķibermaņa četrinieks guva trešo vietu olimpiskajā Phjončhanas trasē, kur ceturtais palika Melbārdis.

Tikmēr pasaules čempionātā Melbārža ekipāža palika uzreiz aiz goda pjedestāla, kamēr Ķibermanis samierinājās ar desmito vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu