Olimpiskais čempions Zubkovs: SOK izmeklēšanas komisija ir klaunāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs, kurš 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu divnieku un četrinieku ekipāžām, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisiju nodēvējis par klaunādi.

«Nepārprotami iesniegsim apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS),» izdevumā «Sport-Express» citēts Zubkovs. «Meklēsim taisnīgu risinājumu, jo Osvalda komisijas lēmums ir klaunāde. Pārskatos netika uzrādīti pierādījumi vai fakti. Tā ar sportistu likteni rīkoties nedrīkst, tāpēc mēs iesim līdz galam un pierādīsim, ka mūsu sportisti ir «tīri» un šajā situācijā nevainīgi.»

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija, ko vada Deniss Osvalds, trešdien anulēja Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam iegūto zelta medaļu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņam piemērots mūža aizliegums piedalīties olimpiskajās spēlēs.

SOK diskvalificēja arī Krievijas skeletonisti Jeļenu Ņikitinu, kas Sočos ieguva bronzas godalgu. Rezultāti anulēti un mūža diskvalifikācija olimpiskajām spēlēm piespriesta arī Olgai Potilicinai un Marijai Orlovai.

«Esmu pārliecināts, ka visi šie lēmumu ir iepriekš izplānoti,» uzskata Zubkovs. «Nospēlējusi kaut kāda klaunāde. Kāds bija sanāksmes mērķis, ja lēmums jau tika pieņemts iepriekš?»

SOK paziņojumā tika norādīts, ka visi četri Krievijas skeletonisti ir pārkāpuši antidopinga noteikumus.

Zubkovs gan nav drošs, ka CAS šos lēmumus izdosies apstrīdēt.

Tuvākajā laikā varētu tikt paziņots SOK komisijas lēmums attiecībā uz bobslejistiem. Sočos sudraba medaļu četriniekiem izcīnīja Oskara Melbārža vadītā ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu. Ja Zubkovam tiks atņemta zelta medaļa, tad par olimpiskajiem čempioniem potenciāli kļūs Latvijas kvartets.

Pār Krieviju jau ilgu laiku veļas dopinga skandāla vilnis. Šī valsts tiek vainota valsts atbalstītas dopinga programmas atbalstīšanā. Trešdien Maskava paziņoja, ka pasaules sporta sabiedrības negatīvas attieksmes dēļ pret Krievijas sportistiem un šīs valsts sportu kopumā Krievija atteikusies pretendēt uz 2023. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra rīkošanu basketbolā.

SOK 5. decembrī paziņos lēmumu par Krievijas dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu