Pasaules kausa sezona biatlonā sākas ar Austrijas un Norvēģijas uzvarām stafetēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Austrijas un Norvēģijas komandas svētdien Zviedrijā izcīnīja panākumus sezonu atklājošajās Pasaules kausa pirmā posma sacensībās biatlonā.

Vispirms notika jaukto pāru stafete, kurā Austrijas biatlonisti Liza Terēza Hauzere un Simons Eders par 16,5 sekundēm apsteidza Vāciju, bet trešajā pozīcijā pārsteidzoši palika Kazahstāna.

Zīmīgi, ka austrieši astoņās šaušanas reizēs izmantoja tikai divas rezerves patronas.

Šo sacensību formātā katrs sportists veic četras šaušanas. Sacensības sāk dāmas, kas veic divus 1,5 kilometru apļus, kā arī guļus un stāvus šaušanu. Uzreiz pēc otrā apļa un šaušanas, kad pabeigti nopelnītie soda apļi, kas ir 75 metrus gari jeb uz pusi īsāki kā klasiskajās distancēs, trasē uz diviem apļiem tādā pat formātā dodas vīri. Pēc tam vēlreiz startē dāmas un tad vēlreiz vīri, kuriem pēc noslēdzošās šaušanas nepieciešams veikt vēl vienu apli līdz finišam.

Vēlāk notika arī 2x6+2x7,5 kilometru jauktā stafete, kurā panākumu guva Norvēģijas izlase ar sportistiem Ingridu Landmarku Tannrevoldu, Tīrila Ekhofa, Juhanness Tīngnēss Bē un Ēmils Hegle Svendsens. Norvēģijas sportisti izmantoja 13 rezerves patronas un par 5,3 sekundēm apsteidza Itāliju, kas veica arī vienu rezerves patronu, bet trešo vietu izcīnīja Vācija.

Ja jaukto pāru stafetē pārsteidzoša bija Kazahstānas trešā vieta, jauktajā stafetē lielisku rezultātu guva ceturto vietu izcīnījusī Slovākija.

Latvijas biatlonisti šoreiz stafetes sacensībās nepiedalījās un sezonu sāks nākamnedēļ, kad turpināsies pirmais etaps. Tā ietvaros trešdien un ceturtdien notiks klasiskās distances, piektdien un sestdien būs sprinti, bet svētdien - iedzīšanas disciplīnas.

Latviju dāmu sacensībās tradicionāli pārstāvēs Baiba Bendika, bet vīru vidū pirmajā etapā kopā ar Andreju Rastorgujevu būs Daumants Lūsa, Aleksandrs Patrijuks un daudzpusīgais Oskars Muižnieks. Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu