Biatloniste Bendika ar atzīstamu šaušanu uzsāk PK sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika, nesašaujot tikai vienu mērķi, trešdien ierindojās 29. vietā Estešundā (Zviedrija) notiekošā Pasaules kausa pirmā posma sacensībās 15 kilometru individuālajā distancē.

Pasaules kausa sezonas pirmajās individuālajās sacensībās trešdien negaidītu uzvaru izcīnīja baltkrieviete Nadežda Skardino, kura šaušanā tika galā ar visiem mērķiem. Viņa finišu sasniedza pēc 42 minūtēm un 57,4 sekundēm, par 2,9 sekunžu tiesu apsteidzot arī nekļūdīgi šāvušo Sinēvi Sūlemdali no Norvēģijas.

Skardino šī ir pirmā uzvara kādās no Pasaules kausu sacensībām.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Ukrainas pārstāve Jūlija Džima, kura ugunslīnijā arī aizvēra visus mērķus.

Tikmēr Bendika no pirmās vietas atpalika par divām minūtēm un 53,9 sekundēm.

Bendika šaušanā šīs sacensības aizvadīja veiksmīgi, jo sašāva 19 no 20 mērķiem, vienīgo kļūdu pieļaujot vien pēdējā ugunslīnijā. Tiesa, viņas solis trasē bija starp lēnākajiem, kas neļāva cerēt uz augstu vietu. Vēl pēc trešās šaušanas Bendika bija 22.vietā, tomēr lēnais solis un kļūda ceturtajā ugunslīnijā viņai lika atkrist uz 29.vietu.

Iegūta 29.pozīcija ir Bendikas karjeras rekords tieši 15 kilometru individuālās distances sacensībās.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21.janvārim cīnīsies par iespēju piedalīties Olimpiādē.

Iepriekšējā sezonā Bendika kopvērtējumā ieņēma 70.vietu. Savus labākos rezultātus viņa sasniedza iedzīšanas sacensībās, kur divas reizes finišēja pirmajā trīsdesmitniekā - 25.vieta Rūpoldingā un 27.vieta Hohfilcenē.

Savukārt savu labāko rezultātu 15 kilometru individuālajā distancē - 36.vietu - viņa izcīnīja tieši Estešundā.

Pasaules kausa posmos latvietei labākais rezultāts ir 2015./2016.gada sezonā sensacionāli izcīnītā 5. vieta sprinta sacensībās Kenmorā, Kanādā, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

Ceturtdien 20 kilometru individuālo distanci aizvadīs vīri, un plānots, ka tajā Latviju pārstāvēs valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, Daumants Lūsa un Oskars Muižnieks.

Piektdien dāmas sacentīsies 7,5 kilometru sprintā, sestdien būs desmit kilometru sprints vīriem, bet svētdien norisināsies iedzīšana.

Pasaules kausa pirmais posms sākās svētdien, kad pāru stafetē uzvarēja Austrijas duets, bet 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē pie panākuma tika Norvēģijas komanda.

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies Hohfilcenē, bet pirmais trimestris tiks noslēgts decembra vidū Francijā. Janvāri norisināsies vēl trīs posmi, 21.datumā noslēdzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu