Rastorgujevam kļūdas šaušanā liedz pacīnīties par augstu vietu iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, šaušanā pieļaujot sešas kļūdas, svētdien Zviedrijas pilsētā Estešundā ierindojās 20.vietā Pasaules kausa pirmā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Tikmēr iedzīšanā pārliecinoši uzvarēja slavenais francūzis Martēns Furkads, kurš ar vienu kļūdu šaušanā par 40,8 sekundēm apsteidza slovēni Jakovu Faku, kurš nesašāva divus mērķus.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš arī ugunslīnijā kļūdījās divreiz. Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 53,2 sekundes.

Sacensību sākums Rastorgujevam gan bija ļoti cerīgs. Latvijas biatlonists startēja kā astotais, bet pirmajā šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, kas viņam ļāva pārņemt vadību. Tomēr otrajā ugunslīnijā, tajā ierodoties kā līderim, Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas un noslīdēja uz devīto vietu.

Turpinājums Latvijas sportistam nebija sekmīgāks, jo abās nākamajās šaušanās diezgan vējainos apstākļos viņš pieļāva vēl pa divām kļūdām, kas noslēgumā lika atkrist uz 20.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim sacensībām līderis ar 162 punktiem ir Furkads, kuram ar 131 punktu seko tautietis Majē. Savukārt trešais ar 118 punktiem ir norvēģis Tarjejs Bē, kurš svētdien iedzīšanā bija 13.pozīcijā.

Tikmēr Rastorgujevs sezonas ievadā iekrājis 89 punktus un kopvērtējumā atrodas 11.pozīcijā.

Pirms tam svētdien 10 kilometru iedzīšanas sacensībās dāmām uzvaru izcīnīja Vācijas biatloniste Denisa Hermane, viņai tiekot pie otrā panākuma trīs dienu laikā. Vāciete piektdien bija ātrākā arī 7,5 kilometru sprintā, bet svētdien iedzīšanā viņa finišu sasniedza 30 minūtēs un 2,7 sekundēs, par 25,8 sekundēm pārspējot francūzieti Žistīnu Braisā, kamēr vēl 22,2 sekundes viņai zaudēja norvēģiete Marte Olsbū.

Rastorgujevs ceturtdien, demonstrējot ātru slēpošanu, izcīnīja astoto vietu 20 kilometru individuālās distances sacensībās. Viņš šaušanā kopumā neaizvēra divus mērķus, bet nepieļaujot kļūdas šaušanā, būtu kāpis uz goda pjedestāla, jo «klasikā» bija ceturtais ātrākais slēpotājs.

Tikmēr teicama atgriešanās Pasaules kausa apritē izdevās arī Oskaram Muižniekam, kurš ar divām soda minūtēm ieņēma 48.vietu, kamēr trešais Latvijas pārstāvis - Daumants Lūsa - ieņēma 79.vietu.

Savukārt sestdien 7,5 kilometru sprintā Rastorgujevs atkal izcīnīja astoto vietu, šaušanā pieļaujot vienu kļūdu. Tikmēr Muižnieks un Lūsa bija tuvāk dalībnieku beigu galam, nespējot tikt labāko 60 skaitā, kuri startēs iedzīšanas sacensībās. Muižnieks ar trim kļūdām šaušanā palika 87.vietā, kamēr Aleksandrs Patrijuks mēroja piecus soda apļus un ieņēma 105.vietu, apsteidzot vien divus konkurentus.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā dāmām Latvijas sportiste Baiba Bendika palika 66.vietā, līdz ar to pie iespējas startēt iedzīšanā viņa netika.

Pirms tam Bendika trešdien 15 kilometru individuālajā distancē bija 29.vietā, šajā disciplīnā uzstādot savu karjeras rekordu.

Šis Pasaules kausa pirmais posms sākās jau pirms nedēļas, kad pāru stafetē uzvarēja Austrijas duets, bet 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē pie panākuma tika Norvēģijas komanda.

Neapšaubāms Latvijas biatlona līderis ir Rastorgujevs, kurš iepriekšējā sezonā beidzot kāpa uz Pasaules kausa sacensību pjedestāla, Norvēģijā notikušajā pēdējā posmā iegūstot sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu. Viņš tobrīd atpalika vienīgi no titulētā francūža Martēna Furkada.

Līdz ar to Rastorgujevs pēc Oļega Maļuhina un Ilmāra Briča kļuva par trešo Latvijas biatlonistu, kurš kāpis uz goda pjedestāla kādās no Pasaules kausa sacensībām.

Aizvadītajā Pasaules kausa sezonā Rastorgujevs noslēguma kopvērtējumā ierindojās 21.pozīcijā. Viņam sekmīgākā bija 2013./14.gada sezona, kad Latvijas vadošais biatlonists guva 16.vietu, tomēr toreiz notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs viņš tikai sprintā spēja iekļūt pirmajā desmitniekā, izcīnīdams devīto pozīciju.

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies Hohfilcenē, bet pirmais trimestris tiks noslēgts decembra vidū Francijā. Janvāri norisināsies vēl trīs posmi, 21.datumā noslēdzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu