SOK: Zubkova dopinga analīzes bija bojātas un tām bija pievienots sāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) publicējusi motivējošo lēmuma daļu, kādēļ piespriesta diskvalifikācija un atņemtas Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās zelta godalgas Krievijas bobslejistam Aleksandram Zubkovam.

Dokuments sastāv no 50 lapām.

Denisa Osvalda vadītā komiteja pieņēma lēmumu par diskvalifikāciju, balstoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgas izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklarena ziņojumu, kā arī uz ekspertu ziņojumiem, kuri atklājuši uz dopinga testa B proves iepakojuma bojājuma pēdas. Tiek ziņots, ka vienā no urīna paraugiem esot bijusi pārmērīgi augsta sāls koncentrācija.

Pamatojumā ietilpst arī liecības, kuras sniedzis bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas priekšsēdētājs Grigorijs Rodčenkovs, kurš, pēc komisijas uzskatiem, ir ticams liecinātājs.

Rodčenkovs sniedza ļoti svarīgas liecības SOK.

Zubkovs tiek vainots antidopinga noteikumu pārkāpumos. Viņam anulēja 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta godalgu gan divnieku, gan četrinieku ekipāžām. Viņam jebkādā statusā uz mūžu liegts būt saistītam ar Olimpiādi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu