Brāļi Šici uzreiz aiz goda pjedestāla PK posmā Kalgari

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu divnieks Juris un Andris Šici piektdien Kalgari trasē Kanādā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa (PK) ceturtajā posmā. Savukārt vieninieku sacensībās no latviešiem labākais bija Riks Kristens Rozītis, kurš noslēdza labāko divpadsmitnieku, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Šici pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā braucienā bija ceturtie, kas summā deva ceturto vietu.

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš pirmajā braucienā beigu daļā rupji kļūdījās, kā rezultātā uzrādīja 12. ātrāko rezultātu. Otrajā braucienā viņiem bija 11. labākais laiks, kas summā ļāva ieņemt desmito vietu.

Savukārt Putins/Marcinkēvičs pirmajā braucienā bija 18., bet otrajā braucienā viņi bija desmitie, summā ieņemdami 14.vietu 24 ekipāžu konkurencē.

Posmā uzvaru izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens. Viņi pirmajā braucienā Kalgari trasi veica 43,421 sekundē, tādējādi labodami 15 gadus vecu trases rekordu.

Tikmēr otrajā vietā bija austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs, kuri divu braucienu summā Egertam un Benekenam zaudēja 0,143 sekundes, savukārt trešie bija vācieši Tobaiss Vendls un Tobiass Arlts, kuri no uzvarētāja atpalika 0,236 sekundes.

Šici Egertam un Benekenam zaudēja 0,389 sekundes, bet no goda pjedestāla latvieši atpalika 0,153 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četros posmos aizvadītām piecām sacensībām līderi ar 485 punktiem ir Egerts un Benekens, kuri šosezon četras reizes bijuši pirmie, bet reizi otrie. Viņiem seko vēl divi Vācijas dueti, jo 385 punkti ir Vendlam un Arltam, bet 291 punktu iekrājuši Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms, kuri šoreiz palika aiz Šiciem.

Ceturtie ar 246 punktiem ir Pencs un Fišlers, bet turpat dalītā piektā vietā ar 243 punktiem ir Šici un itāļi Ludvigs Rīders/Patriks Rastners, kuri piektdien ieņēma 12.vietu. Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš ar 168 punktiem ieņem 11.pozīciju, kamēr Putins un Marcinkēvičs ar 108 punktiem ir 19.pozīcijā.

Šici, kā arī Gudramovičs un Kalniņš, pamatsacensībās vietu garantēja pēc iepriekšējo posmu rezultātiem, kamēr Putins un Marcinkēvičs ceturtdien piedalījās Nāciju kausā, kur ieņēma sesto vietu un kvalificējās pamatsacensībām.

Divnieku sacensībās šosezon no Latvijas sportistiem iepriekšējos posmos pa reizei piektajā vietā bijuši Šici un Gudramovičs/Kalniņš. Brāļu duets piekto vietu ieņēma Sprinta kausa sacensībās Vinterbergā, bet Gudramovičs/Kalniņš divus soļus no pjedestāla palika iepriekšējā posmā Altenbergā.

Savukārt vieninieku sacensībās sezonas labākais rezultāts Rikam Kristenam Rozītim, kurš pēc pirmā brauciena ieņēma 11. vietu, taču otro braucienu veica vairāk kā divas sekundes desmitdaļas lēnāk un finišēja 16. vietā, bet summā izcīnīta 12. vieta šajā PK posmā.

Nepārspēts jau trešo posmu pēc kārtas palika vācietis Fēlikss Lohs, kuram Rozītis piekāpās par 0,749 sekundēm. Sudrabs mājiniekam kanādietim Samuelam Ednejam, kurš līdz šim šosezon vēl ne reizi nebija kvalificējies pamatsacensībām, bet bronza krievam Romānam Repilovam.

Kristers Aparjods, kurš pirmo reizi startē Ziemeļamerikā, trasē pieļāva kļūdas un pēc pirmā brauciena ieņēma 22. vietu. Otrajā braucienā jaunais sportists uzrādīja par sekundes simtdaļu lēnāku laiku, taču 13. vieta braucienā, kas ļāva summā pakāpties uz 15. vietu.

Artūrs Dārznieks pēc pirmā brauciena ieņēma 12. pozīciju, taču neveiksmīgi aizvadīja otro braucienu, kurā četras sekundes desmitdaļas lēnāks laiks un summā 19. vieta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Lohs ar 445 punktiem, viņam seko austrietis Volfgangs Kindls ar 279 punktiem, bet vēl pa 8 punktiem mazāk ir vācietim Ralfam Palikam.

Rozītis ar 149 punktiem ierindojas 12. pozīcijā, Aparjodam ir 135 punkti un 15. vieta, Kivleniekam 79 punkti un 23. vieta, Dārzniekam 61 punkts un 27. pozīcija, bet Kristaps Mauriņš ar 30 punktiem atrodas 38. vietā.

Sezonas ceturtais Pasaules kausa posms turpināsies sestdien. Raidlaiki tiešraidē kanālā «Best4Sport TV» no plkst. 18.35 līdz 21, kad startēs sievietes, bet no 21.45 līdz 22.50 komandu stafete.

Pēc Pasaules kausa posma Kalgari kamaniņu braucēji dosies uz ASV, lai startētu arī Leikpleisidas trasē.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu