Latvijas kamaniņu braucējiem 5. vieta PK posmā Kalgari

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Ulla Zirne, Kristers Aparjods un divnieks Juris Šics/Andris Šics sestdien Kalgari trasē, Kanādā, izcīnīja 5. vietu Pasaules kausa (PK) ceturtā posma komandu stafetes sacensībās.

Arī sezonas pirmajās divās stafetēs latvieši izcīnīja piektās vietas.

Stafetes sacensībās uzvarēja Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Tatjana Hifnere, Fēlikss Lohs un divnieks Toni Egerts/Saša Benekens, kuri Kalgari trasi summā veica divās minūtēs un 21,146 sekundēs.

Tikmēr otrajā vietā bija mājinieki kanādieši, kuri vāciešiem zaudēja 0,041 sekundi, bet trešie bija austrieši, kuri no uzvarētājiem atpalika 0,443 sekundes.

Savukārt Latvijas komanda no Vācijas atpalika 0,584 sekundes, bet līdz goda pjedestālam pietrūka 0,141 sekunde.

Pēc šosezon aizvadītām trim stafetes sacensībām kopvērtējuma pirmajā vietā ar 300 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 230 punktiem ieņem Kanāda, trešā ar 200 punktiem ir Austrija, ceturtajā vietā ar 166 punktiem ir ASV, bet turpat ar 165 punktiem ir Latvija.

Etaps sākās piektdien, kad divniekos Juris un Andris Šici izcīnīja ceturto vietu kamēr Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam kļūda pirmā brauciena beigās netraucēja summā ieņemt desmito pozīciju, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ierindojās 14.pozīcijā.

Savukārt vīru sacensībās labākais no latviešiem bija 12.vietu guvušais Riks Kristens Rozītis, 15.pozīcijā bija Kristers Aparjods, bet 19.vietu guva Artūrs Dārznieks.

Sestdienas pirms stafetes norisinājās sacensības dāmām, kurās Zirne izcīnīja desmito vietu, Elīza Cauce ieņēma 16.vietu, kamēr Kendija Aparjode bija 21.pozīcijā.

Pēc sestdienas sacensībām kamaniņu braucēji dosies uz ASV, lai startētu arī Leikpleisidas trasē.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu