Vācijas biatlonistes izcīna uzvaru Pasaules kausa stafetes sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vācijas dāmu biatlona kvartets Vanesa Hinca, Franciska Hildebrande, Marena Hammeršmita un Laura Dālmeiere svētdien Hohfilcenē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa otrā posma 4x6 kilometru stafetē.

Vācietes ugunslīnijā aizvēra visus mērķus, izmantojot deviņas rezerves patronas.

Tikmēr otrās bija ukrainietes, kuras finišā zaudēja 44,9 sekundes, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa francūzietes, kuras atpalika vienu minūti un 4,5 sekundes.

Ukrainietes svētdien bija labākās šautuvē, izmantojot vien piecas rezerves patronas. Savukārt francūzietes nesašāva divus mērķus un izmantoja 13 rezerves patronas.

Pēc sestās šaušanas Hammeršmita nodrošināja līderpozīciju vācietēm un Dālmeierei stafeti nodeva ar 14,7 sekunžu handikapu pār tuvākajām sekotājām šveicietēm. Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Dālmeiere turpinājumā nosargāja vadību un sarūpēja vācietēm pārliecinošu uzvaru.

Vācietes iepriekšējā sezonā bija nepārspētas visās piecās 4x6 kilometru stafetēs, tajā skaitā Hohfilcenē triumfējot pasaules čempionātā, kur piedalījās tādā pašā sastāvā kā šodienas sacensībās.

Latvijas biatlonisti Ilmārs Bricis, Oskars Muižnieks, Aleksandrs Patrijuks un Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja augsto desmito vietu 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Latvijas komanda šajās sacensībās veica trīs soda apļus un izmantoja 12 rezerves patronas, ar desmito vietu gūdama savu lielāko panākumu pēdējo sezonu laikā.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Norvēģija, kuras sastāvā bija leģendārais Ūle Einārs Bjērndālens, Henriks L'Ābē-Lunns, Ērlens Bjēntegords un Lāšs Helge Birkelands. Otro vietu stafetē ieņēma Vācija, kamēr trešajā pozīcijā bija Francija.

Iepriekšējā sezonā Latvijas kvartets tikai reizi iekļuva pirmajā divdesmitniekā, 2018.gada olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā izcīnot 14.vietu.

Trešais posms norisināsies nākamajā nedēļā Ansī, Francijā, kur tiks noslēgts Pasaules kausa pirmais trimestris. Janvāri norisināsies vēl trīs posmi, 21.datumā noslēdzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, bet Baibai Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu