Priedulēna izcīna sesto vietu Eiropas čempionātā skeletonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja dalītu sesto vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa ieskaitē viņa bija dalītā devītā pozīcijā.

Iepriekšējos divos Eiropas čempionātos Priedulēna tika pie septītajām vietām.

Sportistiem startējot biezā miglā, Priedulēna pirmajā braucienā Īglsas trasi veica 55,05 sekundēs, kas bija astotais labākais laiks starp visām startējušajām skeletonistēm. Savukārt otrajā braucienā latviete savu rezultātu uzlaboja par 0,05 sekundēm, taču braucienā bija vien 15., kas summā lika atkāpties uz devīto vietu.

Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionātā triumfēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas diskvalificētā krieviete Jeļena Ņikitina, kura bija ātrākā abos braucienos un Priedulēnu apsteidza par 1,25 sekundēm.

Otro un trešo vietu Pasaules kausa ieskaitē izcīnīja kanādietes Elizabete Vatčī un Mirela Rāneva, kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi 0,58 un 0,64 sekundes.

Savukārt sudrabu Eiropas čempionāta ieskaitē ieguva vāciete Žaklīna Lelinga, kura Ņikitinai zaudēja 0,67 sekundes un kopumā ieņēma ceturto vietu, bet Vecā kontinenta bronza tika austrietei Janīnei Flokai, kura uzvarētājai zaudēja 0,81 sekundi.

Priedulēnai un krievietei Marijai Orlovai divu braucienu summā bija identisks laiks, abām skeletonistēm ieņemot dalītu sesto vietu Eiropas čempionātā un dalītu devīto vietu Pasaules kausa posmā.

Pasaules kausa posmā startēja 29 skeletonistes, no kurām pēdējā bija 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu čempione Maja Pēdešena-Bjeri no Norvēģijas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1002 punktiem ir Lelinga, otrā ar 966 punktiem ir Vatčī, bet uz trešo vietu ar 920 punktiem pakāpusies Rāneva.

Tikmēr Priedulēna ar 632 punktiem atrodas 11.vietā.

Vasarā smagu traumu guvusī Priedulēna sezonu iesākusi ar mainīgām sekmēm, savu labāko rezultātu sasniedzot novembrī Vistlerā, kur izcīnīta augstā ceturtā vieta. Priedulēnai Pasaules kausa posmos labākie rezultāti bijuši trīs ceturtās vietas, bet viņa ne reizi nav kāpusi uz goda pjedestāla.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien devīto reizi pēc kārtas triumfēja Īglsas trasē Austrijā notikušajā Eiropas čempionātā, kas risinājās Pasaules kausa piektā posma ietvaros.

Martins Dukurs kontinenta čempionātā nepārspēts ir jau kopš 2009./10.gada sezonas, kamēr viņa vecākais brālis Tomass Dukurs piektdien palika piektais Eiropas meistarsacīkstēs.

Pasaules kausa posmos šosezon notiks kvalificēšanās Phjončhanas spēlēm. Kvalifikācija skeletonā noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa etapiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 30 dalībniekus. Vīriešiem trīs valstis varēs pieteikt pa trim dalībniekiem, sešas pa diviem, bet piecas - pa vienam.

Dāmām kvalifikācija olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 20 dalībnieces. Divas valstis varēs pieteikt pa trim dalībniecēm, četras pa divām, bet septiņas - pa vienai.

Turpat Īglsas trasē šajā nedēļas nogalē par Eiropas čempionāta medaļām sacentīsies arī bobslejisti, kuriem starti būs sestdien un svētdien.

Sacensībās Īglsas trasē būs šogad pēdējās, Pasaules kausa sezonai atsākoties janvāra pirmajā nedēļā Altenbergā, Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu