Rastorgujevam divas kļūdas šaušanā un 24. vieta Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Francijā ieņēma 24. vietu Pasaules kausa izcīņas trešā posma desmit kilometru sprinta sacensībās, kamēr Oskars Muižnieks ierindojās dalītā 50. vietā, abiem latviešiem kvalificējoties iedzīšanai. Savukārt Daumants Lūsa ieņēma 70. pozīciju un iedzīšanai nekvalificējās.

Sprinta sacensībās uzvarēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš par 21,1 sekundi apsteidza francūzi Martēnu Furkadu, kamēr trešo vietu sensacionāli izcīnīja vēl viens Francijas biatlonists Antonēns Gigonnā, kurš uzvarētājam zaudēja 34,7 sekundes. Uz goda pjedestāla kāpušie biatlonisti šaušanā bija nekļūdīgi.

J.T.Bē šī bija trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā šīs sezonas sešās individuālajās sacensībās.

Tikmēr Rastorgujevs abās šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai un finišā J.T.Bē zaudēja vienu minūti un 33,6 sekundes, kas viņam deva 24.pozīciju. Trasē Rastorgujevam bija desmitais ātrākais solis.

Savukārt Muižnieks kļūdījās pirmajā šaušanā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 14,8 sekundes, bet no pirmā četrdesmitnieka, kas dotu Pasaules kausa punktus, viņš atpalika 20 sekundes. Muižnieks otro reizi karjerā kvalificējās Pasaules kausa iedzīšanas sacensībām.

Tikmēr Lūsa kļūdījās otrajā šaušanā un J.T.Bē zaudēja divas minūtes un 44,3 sekundes, bet līdz pirmajam sešdesmitniekam, kas dotu vietu sestdienas iedzīšanas sacensībās, viņam pietrūka 18 sekunžu.

Kopumā sacensībās piedalījās 103 biatlonisti.

Kā vēstīts, ceturtdien 7,5 kilometru sprintā dāmām Baiba Bendika izcīnīja 52.vietu un kvalificējās iedzīšanai.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - sezonas pirmie masu starti vīriem un dāmām.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 318 punktiem ir Furkads, kuram ar 298 punktiem seko J.T.Bē, bet trešais ar 244 punktiem ir slovēnis Jakovs Faks, kurš veselības problēmu dēļ iepriekšējā sezonā startēja tikai vienās sacensībās. Faks piektdien sprintā izcīnīja 13.vietu.

Tikmēr Rastorgujevs sezonas ievadā iekrājis 147 punktus un par vienu vietu atkāpies uz 13.pozīciju.

Rastorgujevs sezonu iesāka ar divām astotajām vietām 20 kilometru individuālajā distancē un sprintā Estešundā, kur bija 20. iedzīšanā. Savukārt iepriekšējā posmā viņam 18.vieta sprintā un 23.pozīcija iedzīšanā.

Tikmēr Muižnieks individuālajās sacensībās savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza pirms nedēļas, kad sprintā ieņēma 51.vietu un pirmo reizi karjerā kvalificējās Pasaules kausa posma iedzīšanas sacensībām, kurās viņš finišēja 52.vietā. Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas arī ir Pasaules kausa ieskaitē, bet PK posmos atsevišķi viņš šosezon piedzīvo debiju. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā, piedalīdamies IBU kausa sacensībās.

Savukārt Lūsa šosezon Pasaules kausā startējis divās sacensībās, savu iepriekš labāko rezultātu sasniedzot pirmajā posmā, kur ieņēma 79.vietu 20 kilometru individuālajā distancē.

Rastorgujevs un Muižnieks pagājušajā nedēļā kaldināja Latvijas stafetes komandas desmito vietu Pasaules kausa posmā. Iepriekšējo reizi Latvija desmitniekā bija finišējusi 2010.gada 7.janvārī.

Ar posmu Francijā tiek noslēgts Pasaules kausa sezonas pirmais trimestris. Janvāri norisināsies vēl trīs posmi, 21.datumā noslēdzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu