Brāļi Šici izcīna bronzu Pasaules kausa Sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kamaniņu braucēju brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža sestdien izcīnīja bronzas godalgu ASV trasē Leikplesidā notiekošā Pasaules kausa piektā posma Sprinta sacensībās.

Zeltu Sprinta kausā izcīnīja Pasaules kausa līderi vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kamēr otro vietu ieguva austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs, no uzvarētājiem atpaliekot 0,254 sekundes.

Tikmēr Šici, kuri trasē devās vieni no pirmajiem, ilgu laiku turējās pirmajā vietā. Viņus apdzina vien pēdējās divas startējušās ekipāžas. No uzvarētājiem latvieši atpalika par 0,305 sekundes.

Savukārt vīriešu Sprinta kausa sacensībās Inārs Kivlenieks ierindojās 11.vietā. Par sacensību uzvarētāju tika kronēts austrietis Volfgangs Kindls, kurš par 0,214 sekundēm apsteidza vācieti Johanesu Ludvigu.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena bija Teilors Klojs Moriss no ASV. Kivlenieks uzvarētājam Sprinta kausā zaudēja 0,518 sekundes.

Pieticīgāk sieviešu sacensībās klājās Ullai Zirnei, kura ieņēma 14.vietu tikpat finišējušu braucēju konkurencē. Tikmēr par uzvarētāju kļuva vāciete Dajana Eitbergere, kura par 0,043 sekundēm apsteidza kanādieti Aleksu Gougu, bet trešā bija Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Natālija Geizenbergere no Vācijas.

Šīs sezonas pirmajās Sprinta kausa sacensībās, kas notiks novembra beigās Altenbergā, labākie no Latvijas bija tieši Šici, kuri ieguva piekto vietu.

Sprinta kausā tradicionāli tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem. Sprinta kausā tiek sadalīti arī Pasaules kausa kopvērtējuma punkti.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām līderi ar 685 punktiem ir Egerts/Benekens, kuriem ar 467 punktiem seko vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet 416 punkti ir Fišleram/Pencam. Tikmēr Šici ar 347 punktiem ir piektie, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš iekrājuši 168 punktus, ieņemdami 17.pozīciju. Savukārt Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam ir 124 punkti un 19.pozīcija.

Vīriešu Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 537 punktiem ir vācietis Fēliks Lohs, kurš sprintā bija vien desmitais. Viņam ar 429 punktiem seko Kindls, bet trešais ar 411 punktiem ir krievu kamaniņu braucējs Semjons Pavļičenko.

No latviešiem Kristers Aparjods ar 157 punktiem ir 19.vietā, kamēr uzreiz aiz viņa ar 150 punktiem atrodas Riks Kristens Rozītis. Vēl Kivlenieks ar 143 punktiem ir 21.pozīcijā, Artūram Dārzniekam 73 punkti ļauj atrasties 27.vietā, bet Kristaps Mauriņš ar 37 punktiem ieņem 37.pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere ar 610 punktiem ir Geizenbergere, kurai ar 515 punktiem seko cita vāciete Tatjana Hifnere. Trešā ar 453 punktiem tikmēr ir Gouga.

Savukārt no Latvijas visaugstāk ir Elīza Cauce, kura ar 165 punktiem atrodama 16.pozīcijā, Zirne ar 148 punktiem ieņem 18.vietu, Kendija Aparjode ar 61 punktu ir 28., bet četras pozīcijas zemāk ar 50 punktiem atrodama Elīna Ieva Vītola.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien Zirne sieviešu sacensībās izcīnīja 12.vietu.

Vēl viena Latvijas pārstāve Elīza Cauce sestdien neaizvadīja tās sekmīgākās sacensības, divu braucienu summā ierindojoties vien 18.pozīcijā. Pateicoties 12.vietai, Zirne nodrošināja iespēju sacensties Sprinta kausā.

Sieviešu konkurencē par šī posma uzvarētāju kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Natālija Geizenbergere no Vācijas, kura par 0,104 sekundēm apsteidza Kanādas kamaniņu braucēju Aleksu Gougu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viena kanādiete Kimberlija Makreja.

Tikmēr Zirne no Geizenbergeres atpalika par 0,750 sekundēm, bet Cauce - par 1,254 sekundēm.

Divnieku sacensībās Šici piektdien bija 11.vietā, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā krita un finišu nesasniedza, bet piektdienas jubilāra Pētera Kalniņa un Oskara Gudramoviča divnieks pēdējā treniņā piedzīvoja kritienu un sasitās, tādēļ tika pieņemts lēmums sacensībās nepiedalīties.

Savukārt vīriešu sacensībās Kivlenieks bija 13.vietā, kamēr gados jaunais Kristers Aparjods sacensības noslēdza 19.vietā, bet Artūrs Dārznieks ieņēma 29.pozīciju.

Posms Leikplesidā ir pēdējais šogad, bet nākamais etaps norisināsies janvāra pirmajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu