Rastorgujevs ar katastrofālu šaušanu paliek 27.vietā Pasaules kausa masu starta distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Francijā Pasaules kausa trešā posma noslēdzošajā startā - 15 kilometru masu starta distancē - pieļāva astoņas kļūdas šaušanā, kas neļāva tikt augstāk par 27.vietu 30 dalībnieku konkurencē.

Par sacensību uzvarētāju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš šaušanā aizvēra visus 20 mērķus, finišā par 3,9 sekundēm pārspējot šīs sezonas līderi Juhannesu Tīngnēsu Bē no Norvēģijas, kuram nācās veikt divus soda apļus. Furkads līdz ar to pārtrauca J.T.Bē četru uzvaru sēriju.

Savukārt trešais palika vācietis Ēriks Lesers, kurš arī iztika bez kļūdām šaušanā, bet finišā Furkadam zaudēja 6,2 sekundes.

Tikmēr Rastorgujevs aizvadīja neveiksmīgas sacīkstes. Viņš divas reizes kļūdījās jau pirmajā šaušanā, pēc kuras bija 27.pozīcijā, savukārt otro reizi šaujot guļus viņš pieļāva vienu kļūdu, paceļoties pozīciju augstāk.

Pirmajā stāvus šaušanā alūksnietis kļūdījās divas reizes, bet pēdējo reizi viesojoties ugunslīnijā neaizvēra pat trīs mērķus, tobrīd noslīdot uz 28.vietu, bet līdz finišam apsteidzot Krievijas sportistu Timofeju Lapšinu.

No Furkada Latvijas sportists atpalika četras minūtes un 14,6 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 432 punktiem ir Martēns Furkads, bet viņam ar 412 punktiem seko J.T.Bē. Tikmēr trešais ar 306 punktiem ir slovēnis Jakovs Faks, kurš svētdien palika astotais.

Dāmām 12,5 kilometru masu starta distancē uzvarēja mājiniece Žistīna Braisā, līdz ar to Francijas komanda svētdien svinēja dubultpanākumu.

Piektdien desmit kilometru sprintā Rastorgujevs ieņēma 24.vietu, kamēr Oskars Muižnieks ierindojās dalītā 50.vietā, bet vēl viens no Latvijas pārstāvjiem Daumants Lūsa palika 70.pozīcijā un sestdienas iedzīšanai nekvalificējās.

Savukārt 12,5 kilometru iedzīšanā Rastorgujevs sestdien izcīnīja 19.vietu, kamēr Muižnieks, finišēdams 35.vietā, pirmo reizi karjerā izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Sieviešu konkurencē šajā posmā latvietei Baiba Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprintā izcīnīja 52.vietu un pirmo reizi šosezon kvalificējās iedzīšanai. Tajā viņa desmit kilometru distancē ieņēma 42.pozīciju.

Rastorgujevs sezonu iesāka ar divām astotajām vietām 20 kilometru individuālajā distancē un sprintā Estešundā, kur bija 20.pozīcijā iedzīšanā. Savukārt iepriekšējā posmā viņam 18.vieta sprintā un 23.pozīcija iedzīšanā.

Tikmēr Muižnieks individuālajās sacensībās savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza pirms nedēļas, kad sprintā ieņēma 51.vietu un pirmo reizi karjerā kvalificējās Pasaules kausa posma iedzīšanas sacensībām, kurās viņš finišēja 52.vietā. Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas arī ir Pasaules kausa ieskaitē, bet PK posmos atsevišķi viņš šosezon piedzīvo debiju. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā, piedalīdamies IBU kausa sacensībās.

Rastorgujevs un Muižnieks pagājušajā nedēļā kaldināja Latvijas stafetes komandas desmito vietu Pasaules kausa posmā. Iepriekšējo reizi Latvija desmitniekā bija finišējusi 2010.gada 7.janvārī.

Jauno sezonu Bendika iesāka veiksmīgi un pirms divām nedēļām Zviedrijā Pasaules kausa pirmajā posmā ar tikai vienu nesašautu mērķi no 20 izcīnīja 29.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, kas šajā disciplīnā ir viņas karjeras labākais sasniegums. Tomēr turpinājumā Bendikai divās sprinta sacensībās pēc kārtas nespēja tikt labāko sešdesmitniekā, nekvalificējoties iedzīšanai.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21.janvārim cīnās par iespēju piedalīties Olimpiādē. Olimpiskajās spēlēs iekļuva 22 labāko valstu sportisti, bet Latvija pagājušajā sezonā Nāciju rangā sievietēm palika vien 26.pozīcijā. Šīs sezonas pirmajā daļā pārējo valstu sportisti cīnās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz Olimpiādi. Viņas galvenās konkurentes šeit ir sportistes no Igaunijas, Rumānijas, Ķīnas un Lielbritānijas.

Ar posmu Francijā tiek noslēgts Pasaules kausa sezonas pirmais trimestris. Janvāri norisināsies vēl trīs posmi, 21.datumā noslēdzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu