Krievijas skeletonists Čudinovs: Bez karoga un himnas es nevaru...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas skeletonists Sergejs Čudinovs nekādā gadījumā negrasās doties uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Ja to nevar darīt ar savas valsts karogu, simboliku un himnu, viņš tam neredz jēgu.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), pamatojoties uz izmeklēšanas komisijas vadītāja Denisa Osvalda ziņojumu, uz mūžu diskvalificēja Čudinovu no olimpiskajām spēlēm un anulēja viņa rezultātus 2014. gada Soču Olimpiādē, kurā viņš ieguva piekto vietu.

Čudinovs tiek vainots antidopinga noteikumu pārkāpšanā.

«Uz olimpiskajām spēlēm es nedošos, man šajā jautājumā ir atšķirīgs viedoklis,» izdevumā «Sport-Express» citēts Čudinovs. «Katrs pats pieņem lēmumu. Nezinu, no kā tas atkarīgs - no audzināšanas vai no kaut kā cita. Man valsts, karogs, himna... Es bez tā nevaru. Jēga ir zudusi.»

Krievija neboikotēs olimpiskās spēlēs. Šīs valsts sportisti, kuriem karjeras laikā nav bijuši dopinga pārkāpumi, varēs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zem neitrāla karoga. Viņu formas tērpu rotās uzraksts «olimpiskais sportists no Krievijas».

Čudinovs šosezon Pasaules kausa posmos nav piedalījies.

SOK ļoti rūpīgi izvērtēs tos sportistus no Krievijas, kurus pielaidīs vai nepielaidīs dalībai olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu