Stohs kā otrais vēsturē uzvar visos Četru tramplīnu turnejas posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Polijas tramplīnlēcējs Kamils Stohs sestdien Bišhofzofenē, Austrijā, uzvarēja prestižās Četru tramplīnu turnejas noslēdzošajā posmā un triumfēja kopvērtējumā, atkārtojot vēsturisku šo sacensību sasniegumu.

Divkārtējais olimpiskais čempions Stohs, kurš Četru tramplīnu turnejā uzvarēja arī pērn, bija pārāks visos četros šīs sezonas turnejas posmos.

Līdz šim tikai vienam tramplīnlēcējam bija izdevies uzvarēt visos četros vienas sezonas etapos, kad to 2002.gadā paveica norvēģis Svens Hanavalds, savukārt Stohs sestdien atkārtoja viņa panākumu.

Stohs pēdējā posmā veica lēcienus 132,5 un 137,0 metru tālumā, nopelnot 275,6 punktus.

Otrais bija norvēģis Annešs Fannemels, kurš ar 130,0 un 139,0 metru tāliem lēcieniem tika pie 272,4 punktiem, bet trešo vietu ieņēma vācietis Andrēass Velingers, kurš savos lēcienos bija 129,0 un 139,5 metrus tāls un tika pie 270,5 punktiem.

Turnejas kopvērtējumā četru etapu summā Stohs tika pie 1108,8 punktiem, viņam ar 1039,2 punktiem sekoja Velingers, kamēr trešo vietu ar 1021,3 punktiem izcīnīja Fannemels.

Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā tiek skaitīti sacensībās izcīnītie punkti un Stohs tika pie trešā pārliecinošākā panākuma vēsturē.

Līdz ar uzvaru Stohs kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi, jo traumas dēļ sestdien nestartēja iepriekšējais līderis Rihards Freitags no Vācijas, kurš trešajā posmā piedzīvoja kritienu. Stoham tagad ir 723 punkti un Freitags atpaliek par 12 punktiem, kamēr trešais ar 569 punktiem ir Velingers.

Kā vēstīts, Stohs gana pārliecinošas uzvaras izcīnīja arī pirmajos divos turnejas etapos Vācijas pilsētās Obersdorfā un Garmišpartenkirhenē, kuri notika attiecīgi sestdien un pirmdien, kā arī uzvarēja ceturtdien notikušajā posmā Insbrukā, Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu