Ķibermanim un Latvijas bobslejam vēl viena medaļa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītais četrinieks sarežģītajā Altenbergas trasē, Vācijā, svētdien izcīnīja bronzas medaļas Pasaules kausa (PK) sestajā posmā. Savukārt traumu guvušais Oskars Melbārdis ierindojās 7. vietā.

Ķibermanim četriniekos šis ir pirmais goda pjedestāls šosezon, tomēr Altenbergas trase viņam šajā nedēļas nogalē bija īpaši veiksmīga, jo trešo vietu pilots sestdien guva arī divniekos.

Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Intaru Dambi pirmajā braucienā bija trešie, bet otrajā uzrādīja sesto rezultātu, taču tas netraucēja divu braucienu summā noturēt vietu uz pjedestāla.

Posmā uzvaru sīvā cīņā guva vācietis Niko Valters, bet otrais bija viņa tautietis Frančesko Frīdrihs, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,05 sekundes.

Frīdirhs pēc pirmā brauciena bija ceturtais aiz Ķibermaņa, turklāt otrā brauciena startā pieļāva kļūdu, sēžoties kamanās, bet tas netraucēja divu braucienu summā apsteigt latvieti.

Ķibermanis uzvarētājam zaudēja 0,24 sekundes.

Tikmēr Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Helviju Lūsi un Jāni Strengu pirmajā braucienā bija astotie, bet otrajā braucienā uzrādīja septīto rezultātu. Melbārža ekipāža uzvarētājiem zaudēja 0,58 sekundes.

Atšķirībā no sestdienas divnieku sacensībām Melbārdis četriniekos stūma savas kamanas, nevis uzreiz sēdēja bobā. Tiesa, tāpat startā tika uzrādīti vieni no vājākajiem rezultātiem, jo pilotam traucē augšstilba trauma.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sestā posma līderis ar 1235 punktiem ir vācietis Johanness Lohners, kurš svētdien bija piektais, kamēr otrais ar 1196 punktiem ir Niko Valters, bet trešais ar 1156 punktiem ir kanādietis Džastins Kripss, kurš šoreiz palika tieši aiz Ķibermaņa.

Savukārt Melbārdis ar 960 punktiem atrodas septītajā vietā, bet Ķibermanis ar 912 punktiem noslēdz pirmo desmitnieku.

Altenbergas trase tiek uzskatīta par vienu no sarežģītākajām Eiropā, jo tajā reti kurš bobsleja pilots savas karjeras laikā ir izvairījies no kritiena. Arī svētdien miglainos apstākļos tika piedzīvoti vairāki kritieni.

Sestdien divniekos Ķibermanis un Miknis izcīnīja trešo vietu. Sākotnēji latvieši bija ceturtie, bet vēlāk vakarā par materiāla pārkāpumu tika diskvalificēts trešo pozīciju izcīnījušais vācietis Niko Valters, līdz ar to Ķibermaņa divnieks ieguva trešo vietu, kas viņiem bija pirmais pjedestāls šosezon.

Tikmēr Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu ieņēma dalītu 12.pozīciju, bet Melbārdis, kurš startā savas kamanas nestūma, un Dreiškens ieņēma 21.vietu, pie otrā brauciena netikdami.

Četriniekos no Latvijas pilotiem šosezon labākos rezultātus iepriekš bija sasniedzis Melbārdis, kurš divreiz bija ceturtais. Savukārt Ķibermanim labākais rezultāts iepriekš bija Vinterbergā izcīnītā piektā vieta.

Šis Pasaules kausa posms bija pirmspēdējais, kurā notiek cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm. 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu atlases noteikumi paredz, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Olimpiādē piedalīsies pa trim labākajām nācijām. Četriniekos Latvija uz šo iespēju nepretendēja, bet divniekos cerības atlikušas tikai stipri teorētiskas.

Olimpiskā kvalifikācija noslēgsies nākamajā nedēļā, kas Šveices ziemas kūrortā Sanktmoricā notiks Pasaules kausa septītais posms.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā divniekos astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr Žaļims bija 12.pozīcijā, bet Melbārdis, kurš sezonas sākumā atguvās pēc muguras operācijas, palika 16.vietā.

Ķibermanis sezonas laikā trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, paveicot to arī olimpiskajā Phjončhanā, Melbārdis reizi bija otrais, bet Phjončhanā palika vien 12.vietā, savukārt Žaļims vienreiz guva piekto vietu, bet pārējos etapos bija devītais vai desmitais.

Tikmēr pasaules čempionātā Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu