Latvijas biatlonisti bez Rastorgujeva ieņem 22.vietu PK posma stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas vīru biatlona kvartets piektdien Rūpoldingā ieņēma 22.vietu Pasaules kausa piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensības, kurās nestartēja valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Latvijas komanda, kurā startēja Daumants Lūsa, Oskars Muižnieks, Ilmārs Bricis un Aleksandrs Patrijuks, nopelnīja trīs soda apļus un izmantoja 11 rezerves patronas.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Norvēģijas biatlonisti - Lāšs Helge Birkelands, Tarjejs Bē, Ēmils Hegle Svendsens un Juhanness Tīngnēss Bē. Viņi šaušanā izmantoja septiņas rezerves patronas, distanci veicot stundā, 13 minūtēs un 11,1 sekundē.

Otro vietu ieņēma Francija, kuras rindās trešo posmu veica titulētais Martēns Furkads, uzvarētājiem zaudējot 24,9 sekundes, kamēr trešā palika Krievija, kura bija vēl par 28,5 sekundēm lēnāka.

Tikmēr Latvijas kvartets Norvēģijas biatlonistiem zaudēja septiņas minūtes un 28,6 sekundes.

Pirmo posmu veica Lūsa, kurš izmantoja divas rezerves patronas, stafeti Muižniekam nododot 23.pozīcijā, lai arī pēc pirmās šaušanas bija augstajā devītajā pozīcijā.

Tikmēr Muižnieks savā otrajā šaušanā nopelnīja soda apli, noslīdot uz 25.vietu, pēc otrā etapa Latvijai no tobrīd vadībā esošās Itālijas atpaliekot divas ar pusi minūtes.

Bricis katrā no šaušanas reizēm izmantojot pa vienai rezerves patronai, pēc otrās viesošanās ugunslīnijā pakāpjoties uz 24.vietu, bet stafeti nododot jau 23.pozīcijā, jo viņam izdevās apsteigt konkurentu no Dienvidkorejas.

Tobrīd vadībā bija Francija, kurai Latvija zaudēja četras minūtes un 25,2 sekundes.

Savukārt ne tik veiksmīgs etaps izdevās Patrijukam. Pirmajā šaušanā viņš izmantoja vienu rezerves patronu, saglabājot 23.vietu, bet otrajā neaizvēra divus mērķus. Tiesa, arī tuvākie konkurenti kļūdījās, tāpēc pēc soda apļu mērošanas Latvija saglabāja 23.vietu, bet līdz finišam Patrijukam izdevās apsteigt Beļģijas komandas biatlonistu, līdz ar to finišā savai komandai nodrošinot 22.pozīciju.

Sacensībās startēja 26 komandas, bet divas no tām tika apsteigtas par apli un finišu nesasniedza.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīru stafetē pēc trim sacensībām līdere ar 168 punktiem ir Norvēģija, kam ar 142punktiem seko Francija, bet vēl par punktu atpaliek Zviedrija.

Tikmēr Latvija ar 73 punktiem atrodama 15.pozīcijā, noslīdot divas vietas zemāk.

Pirmā šīs sezonas stafete pirms mēneša notika Pasaules kausa otrajā etapā Hohfilcenē, kad Latvija pārsteidzoši guva desmito vietu. Toreiz komandā ar Muižnieku un Patrijuku bija arī Rastorgujevs un pieredzējušais Bricis. Latvija desmitniekā finišēja pirmoreiz kopš 2010.gada janvārī, kad Oberhofā septīto vietu izcīnīja Edgars Piksons, Bricis, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis, kas arī toreiz bija pārsteidzošs rezultāts un augstākais vairāku sezonu laikā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Oberhofā Latvija ar Patrijuku, Muižnieku, Robertu Slotiņu un Lūsu sastāvā ieņēma 19.vietu. Tiesa, Lūsa trasē tā arī nedevās, jo latvieši tika apdzīti par apli.

Šis Pasaules kausa posms Latvijai iesācies veiksmīgi, jo individuālajās distancēs 20 kilometros vīriem Rastorgujevs izcīnīja 15.vietu, bet 15 kilometros dāmām Baiba Bendika bija desmitā, sasniedzot savu labāko rezultātu šajā disciplīnā. Vēl vīriem 69.vietu ieņēma Muižnieks, kamēr Bricis ierindojās 74.pozīcijā

Šī posma turpinājumā sestdien stafetē spēkosies dāmas, bet piektais etaps noslēgsies svētdien ar sacīkstēm masu startā, kur varēs piedalīties arī Rastorgujevs un Bendika.

Pagājušajā nedēļā notikušajā posmā Oberhofā Rastorgujevs un Bricis nepiedalījās. Savukārt pārējie biatlonisti sprintā neiekļuva pirmajā sešdesmitniekā un nekvalificējās iedzīšanai, kamēr vīru stafetē Latvija izcīnīja 19.vietu.

Nākamajā nedēļā ar posmu Anholcā noslēgsies sezonas otrais trimestris, 21.datumā beidzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā, latvietei šobrīd esot ļoti tuvu braukšanai uz četrgades prestižākajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu