Ķibermanis/Miknis ātrākie no latviešiem Sanktmoricā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Martīsu Mikni sestdien Šveices trasē Sanktmoricā notiekošajā Pasaules kausa (PK) sezonas priekšpēdējā, septītajā, posmā ar lieliskiem starta ieskrējieniem izcīnīja sesto vietu, kamēr Uģis Žaļims palika 11., bet Oskars Melbārdis - 13.pozīcijā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Niko Valters, kurš divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 10,72 sekundēm, par piecām sekundes simtdaļām pārspējot savu tautieti Frančesko Frīdrihu. Vācija aizņēma visu goda pjedestālu, jo trešais palika Johanness Lohners, kurš bija vēl par 0,16 sekundēm lēnāks.

Tikmēr Ķibermanis un Miknis no uzvarētājiem atpalika 0,75 sekundes, Zaļims un Intars Dambis zaudēja 1,07 sekundes, bet Melbārdis un Dreiškens bija vēl par 0,14 sekundēm lēnāki.

Pēc pirmā brauciena līderis bija Frīdrihs, kurš par četrām sekundes simtdaļām pārspēja savu tautieti Niko Valteru, bet vēl divas simtdaļas viņam zaudēja kanādietis Džastins Kripss.

Tikmēr Ķibermanis bija astotais, tobrīd līderim zaudējot 0,29 sekundes. Latvijas duets uzrādīja labāko starta laiku (5,04 sekundes), taču trasē kamanas neslīdēja tik ātri kā gribētos, lai arī brauciens bija bez lielām kļūdām.

Savukārt Žaļims pēc pirmā brauciena no Frīdriha atpalika 0,36 sekundes, bet Melbārdis bija vēl par deviņām sekundes simtdaļām lēnāks. Melbārdis veica ļoti labu braucienu, taču viņa kamanas neslīdēja, jo, kā izrādījās, bobs pirms starta bija stāvējis ēnā, līdz ar to slieces bija par četriem grādiem aukstākas nekā trases ledus.

Zīmīgi, ka pirmajā braucienā nelielas priekšrocības bija tiem, kas startēja dalībnieku beigu galā, jo trases ledus kļuva ātrāks.

Tikmēr otrajā braucienā labāko laiku uzrādīja Valters, kurš līdz ar to uzvarēja posmā, kamēr Frīdrihs, par spīti lieliskam startam (4,99), pieļāva rupjas kļūdas, zaudējot līdera pozīciju.

Teicams starts (5,00) izdevās arī Ķibermanim, tomēr viņš kļūdījās trases augšdaļā, beigās braucienā ieņemot dalītu piekto vietu. Summā gan izdevās pakāpties divas pozīcijas augstāk, apsteidzot kanādiešus Džastinu Springu un Niku Polonjato.

Žaļims otrajā braucienā bija desmitais, taču augstāk netika, kamēr Melbārdis uzrādīja 12.labāko laiku, summā paceļoties divas vietas augstāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc septiņiem posmiem līderis ar 1431 punktu ir Kripss, kurš sestdien palika ceturtais. Viņam ar 1279 punktiem seko Frīdrihs, kamēr vēl par 20 punktiem atpaliek Springs, kurš pirmspēdējā etapā ieņēma septīto vietu.

Tikmēr Ķibermanis ticis pie 1160 punktiem un saglabā ceturto pozīciju, desmito vietu ar 926 punktiem ieņem Melbārdis, kamēr Žaļims ar 711 punktu atrodams 15.pozīcijā.

Šis ir noslēdzošais Pasaules kausa posms, kurā notiek cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm. Šī gada Phjončhanas olimpisko spēļu atlases noteikumi paredz, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Olimpiādē piedalīsies pa trim labākajām nācijām. Latvija divniekos cerēja uz Dienvidkoreju tikt pilnā sastāvā, taču to neizdevās realizēt, jo starp Latvijas un Kanādas trešajiem numuriem Žaļimu un Polonjato kopvērtējumā jau pirms šī posma bija 217 punktu starpība, kurus varēja atgūt tikai ar uzvaru šajā posmā, cerot, ka sāncenši netiks pie rezultāta, taču Polonjato palika astotais.

Šosezon Pasaules kausa posmos divniekiem Latvijas ekipāžām labākie rezultāti ir divreiz izcīnītas trešās vietas. Vispirms sezonas trešajā etapā Kanādas trasē Vistlerā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Melbārdis, bet iepriekšējā posmā Vācijas trasē Altenbergā pēc vācieša Niko Valtera diskvalifikācijas pie šādas pozīcijas tika arī Ķibermanis.

Zīmīgi, ka dienu vēlāk Ķibermanis bija trešais arī četrinieku sacensībās, kas šajā disciplīnā šosezon ir Latvijas bobslejistu labākais sasniegums.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā divniekos astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr Žaļims bija 12.pozīcijā, bet Melbārdis, kurš sezonas sākumā atguvās pēc muguras operācijas, palika 16.vietā. Ķibermanis sezonas laikā trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, paveicot to arī olimpiskajā Phjončhanā, Melbārdis reizi bija otrais, bet Phjončhanā palika vien 12.vietā, savukārt Žaļims vienreiz guva piekto vietu, bet pārējos etapos bija devītais vai desmitais.

Tikmēr pasaules čempionātā Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu