Olimpietis Vasiļjevs EČ īsajā programmā sasniedz personīgo rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas talantīgais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš februārī piedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, trešdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā sasniedza personīgo rekordu Eiropas čempionāta īsajā programmā, kurā ieņēma trešo vietu.

Vasiļjevs slidojumu aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām un tiesneši viņam piešķīra 85,11 punktus, kas tobrīd viņam ļāva kļūt par līderi.

Tiesa, dalībnieku pēdējā grupā Vasiļjevu pārspēja titulētais spānis Havjers Fernadess un Vasiļjeva vienaudzis Dmitrijs Alijevs no Krievijas.

Fernadess, kurš ir iepriekšējo piecu gadu Eiropas čempions, nopelnīja iespaidīgos 103,82 punktus, kamēr Alijeva sniegumu tiesneši novērtēja ar 91,33 punktiem. Fernadess ir arī divkārtējs pasaules čempions.

Izvēles slidojumu daiļslidotāji veiks piektdien.

Vasiļjeva līdzšinējais rekords īsajā programmā bija 82,44 punkti, ko viņš oktobrī izcīnīja «Grand Prix» kategorijas etapā Maskavā.

Pērn Eiropas čempionātā Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš bija 12.pozīcijā. Savukārt iepriekšējos divos pasaules čempionātos daugavpilietis ieņēma 14.vietu, pērn ar to nopelnot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījies divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) «Grand Prix» posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Zīmīgi, ka Maskavā viņš īsajā programmā laboja savu personīgo rekordu, nopelnot 82,44 punktus, bet Osakā Vasiļjevs sasniedza savu labāko rezultātu izvēles slidojumā, kurā tika pie 158,29 punktiem.

Eiropas čempionātā Latviju vēl pārstāvēs Diāna Ņikitina, kura arī gatavojas Olimpiādei, bet pāru dejās sacentīsies Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss.

Ņikitina, kura šosezon arī trenējas Lambjēla vadībā, īso programmu aizvadīs ceturtdien, bet deju pāriem pirmais starts būs piektdien, kad pēc izvēles programmas tiks noskaidroti arī medaļu ieguvēji vīriešiem. Savukārt sestdien izvēles slidojumus veiks deju pāri un pēc tam dāmas.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Pērn Latvijai ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm sievietēm izcīnīja Angelina Kučvaļska, kura pasaules čempionātā ieņēma 22.vietu, taču šosezon viņa cīnās ar veselības likstām un sportistes rezultāti bijuši ļoti vāji, kamēr otra Latvijas pārstāve Ņikitina pieaugušo sacensībās debitējusi veiksmīgi un pagaidām aizvada labu sezonu, kas Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) valdei decembra vidū lika dot priekšroku tieši Ņikitinai.

Tikmēr Kučvaļska valsts delegācijas sastāvā tiks iekļauta kā rezerviste.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu