Labā formā esošā Bendika sprintā sasniedz savu otro labāko rezultātu šosezon

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Biatloniste Baiba Bendika ceturtdien izcīnīja 16. vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās Itālijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā, kas ir noslēdzošais pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Šis Bendikai ir otrais labākais rezultāts šajā sezonā, jo pirms nedēļas viņa bija desmitā 15 kilometru individuālajās sacensībās Rūpoldingā. Ar šo rezultātu latviete nodrošinājusi dalību arī sestdien gaidāmajā iedzīšanā.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr kļuva Norvēģijas biatloniste Tīrila Ekhofa, kura šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu, bet finišu sasniedza pēc 21 minūtes un 5,3 sekundēm. Viņa tieši par 12 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēju Lauru Dālmeieri, kura ugunslīnijā arī bija nekļūdīga.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Čehijas sportiste Veronika Vitkova, kura arī tika galā ar visiem mērķiem.

Savukārt Bendika šaušanā pieļāva vienu kļūdu un no uzvarētājas finišā atpalika par vienu minūti un 11,7 sekundēm.

Pirmajā šaušanā latviete ieradās vien ar 45. labāko rezultātu, bet visi pieci sašautie mērķi ļāva pakāpties jau uz 22. pozīciju. Līdz otrajai ugunslīnijai Bendika bija ielauzusies jau labāko divdesmitniekā, taču šaušanā tika nopelnīts viens soda aplis, kas gan būtiski viņas situāciju neietekmēja.

Bendika distancē bija kāpinājusi soli un līdz finišam pakāpās vēl līdz 16.vietai, kas viņai ir šīs sezonas otrais labākais sasniegums.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 504 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura ceturtdien bija tikai 26.vietā. Viņai ar 493 punktiem seko 18.pozīciju ieņēmusī slovākiete Anastasija Kuzmina, bet trešo vietu ar 435 punktiem ieņem Doroteja Vīrere no Itālijas, kura ceturtdien bija septītā.

Savukārt Bendika izcīnījusi 72 punktus, kas viņai ļāvis veikt četru vietu kāpumu uz 47.pozīciju.

Bendika cer arī šajā posmā uzrādīt augstvērtīgus rezultātus, jo pagājušajā nedēļā viņa Rūpoldingā 15 kilometru individuālajā distancē bija desmitā, sasniedzot savu labāko rezultātu šajā disciplīnā. Pēcāk viņa ieguva iespēju piedalīties arī masu startā, kur ierindojās 29.vietā, papildinot savu punktu bagāžu.

Šā posma turpinājumā piektdien notiks sprints vīriešiem, sestdien būs iedzīšanas sacensības, bet svētdien - masu starts.

Ar šo nedēļu noslēdzas atlase uz februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur vietu Bendika oficiāli vēl nav garantējusi. Vīriešu konkurencē Latvijas komanda ir ieguvusi divas ceļazīmes, kamēr Bendika sieviešu konkurencē cīnās par vienu no atlikušajām sešām ceļazīmēm. To iegūšanā tiks ņemti vērā iegūtie Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kvalifikācijas punkti, bet kopumā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Olimpiādē startēs 115 biatlonisti.

Bendika ir ļoti tuvu tam, lai startētu savās pirmajās olimpiskajās spēlēs.

Sezonas pirmajā posmā Estešundā valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja astoto vietu. Tajā pašā posmā Rastorgujevs bija astotais sprintā, bet pēc tam viņam pirmajā desmitniekā nav izdevies iespraukties.

Savukārt Bendika sezonas pirmajā trimestrī punktos tika reizē, kad pirmajā Pasaules kausa etapā ar tikai vienu nesašautu mērķi no 20 izcīnīja 29. vietu 15 kilometru individuālajā distancē, bet otrajā trimestrī parūpējās par lielisku sniegumu sezonas piektajā posmā Rūpoldingā.

Svētdien tiks likts punkts olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs Pasaules kausa posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu.

Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvs tiks nosaukts pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu