Rastorgujevam divas kļūdas šaušanā stāvus un 14. vieta sprinta sacensībās Antholcā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NordicFocus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgjevs piektdien pieļāva divas kļūdas šaušanā stāvus un ieņēma 14.vietu Itālijā notiekošā Pasaules kausa sezonas sestā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

(Pievienota 8.-9.rindkopa.)

Pirmajā šaušanā Rastorgujevs bija nekļūdīgs un pēc tās atradās astotajā vietā, bet otrajā viesošanās reizē ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus un palika ārpus desmitnieka. Sacensībās triumfēja Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kuram Rastorgujevs finišā zaudēja minūti un 48,2 sekundes.

Šis Rastorgujevam individuālajos mačos ir trešais augstākais rezultāts šosezon aiz pirmajā etapā izcīnītajām astotajām vietām sprintā un 20 kilometru distancē.

Jaunākais no brāļiem Bē šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kamēr kopvērtējuma līderis Martēns Furkads no Francijas šāva nekļūdīgi, bet tāpat norvēģis pamanījās savam galvenajam konkurentam būt priekšā par 12,8 sekundēm.

J.T. Bē un M.Furkads ļoti pārliecinoši apsteidza pārējos konkurentus, jo trešo vietu izcīnījušais vācietis Arnds Peifers, kurš aizvēra visus mērķus, atpalika par 42,2 sekundēm.

Slēpošanas ātrumā šoreiz Rastorgujevs bija uzreiz aiz piecpadsmitnieka.

Pārējie Latvijas biatlonisti nekvalificējās sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām. Oskars Muižnieks ar divām kļūdām šautuvē palika 73.pozīcijā, uzvarētājam piekāpjoties par trim minūtēm un 13,6 sekundēm, bet no sešdesmitnieka atpaliekot par 23 sekundēm, kamēr Ilmāram Bricim četras kļūdas deva vien 101.pozīciju starp 108 finišējušajiem atlētiem, zaudējot četras minūtes un 22,6 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem līderis ar 720 punktiem ir Martēns Furkads, kuram ar 682 punktiem seko Juhanness Tīngnēss Bē, bet trešais ar 438 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kurš piektdien ierindojās 33.pozīcijā.

Savukārt Rastorgujevs ar 251 punktu ir 17.vietā, bet Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 85.pozīcijā.

Ceturtdien 7,5 kilometru sprintā sievietēm 16.vietu izcīnīja teicamā formā esošā latviete Baiba Bendika, tādējādi nodrošinot iespēju sacensties sestdien gaidāmajā iedzīšanā. Tāpat ar šo startu Bendika oficiāli nodrošināja dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Iedzīšanas sacensības abiem dzimumiem notiks sestdien, bet svētdien gaidāms masu starts.

Ar šo nedēļu noslēdzas atlase uz februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Vīriešu konkurencē Latvijas komanda jau iepriekšējā sezonā ieguva divas ceļazīmes, kamēr Bendikai sieviešu konkurencē šosezon bija jācīnās par vienu no atlikušajām sešām ceļazīmēm. To iegūšanā tiks ņemti vērā iegūtie Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kvalifikācijas punkti, bet kopumā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Olimpiādē startēs 115 biatlonisti.

Sezonas pirmajā posmā Estešundā valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja astoto vietu. Tajā pašā posmā Rastorgujevs bija astotais sprintā, bet pēc tam viņam pirmajā desmitniekā nav izdevies iespraukties.

Savukārt Bendika sezonas pirmajā trimestrī punktos tika reizi, kad pirmajā Pasaules kausa etapā ar tikai vienu nesašautu mērķi no 20 izcīnīja 29.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, bet otrajā trimestrī parūpējās par lielisku sniegumu sezonas piektajā posmā Rūpoldingā, izcīnot desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē un 29.pozīciju masu startā.

Sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs Pasaules kausa posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu.

Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvs tiks nosaukts pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu