Krievijas biatlonistu treneris Gross sadusmots par SOK un IBU attieksmi

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas biatlona izlases treneris vācietis Riko Gross piektdien publicētā intervijā veltījis kritiku Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) un Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) par attieksmi pret viņa sportistiem, kuri gatavojas olimpiskajām spēlēm.

Gross savā dzimtajā valodā vācu laikrakstam «Tagesspiegel» klāstīja, ka nemaz nezina, kuri Krievijas biatlonisti drīkstēs piedalīties Olimpiādē, kas no 9.līdz 25.februārim notiks Phjončhanā.

Pēc 2014.gada Soču skandāla SOK tikai no dopinga tīriem Krievijas sportistiem ļaus spēlēs piedalīties, turklāt viņiem būs jāstartē zem neitrāla karoga.

Zināms, ka dopinga pārkāpumu dēļ pagātnē, tagad startēt nevarēs Aleksandrs Loginovs, bet Gross pārliecināts, ka pārējie drīkstēs to darīt, tomēr uzskata, ka SOK un IBU viņu par to būtu jāinformē.

«Viņi joprojām nesaprot, kas notiek. No SOK mēs neesam guvuši skaidru atbildi. Skaidras atbildes nav arī no IBU - kurš varēs startēt, bet kurš ne,» sacīja Gross. «Sportisti jūtas apsūdzēti un ar mazliet negodīgu attieksmi, jo nezina patiesību.»

Gross, kurš Krievijas biatlonistus trenē kopš 2015.gada uzsver, ka sportistiem būs grūti sacensties kā neitrāliem bez nacionālo krāsu un karoga izmantošanas.

Viņš kritizēja arī aizliegumu citam vācietim Volfgangam Pihleram doties uz Phjončhanu kā Zviedrijas trenerim, jo viņš 2014.gadā Soču Olimpiādē strādāja Krievijas komandā. Pihlers sacīja, ka nav neko zinājis par darbībām ar dopingu un vienmēr ir iestājies par tīru sportu.

«Nesaprotu. Tas viss man atgādina patvaļību,» sašutumu pauda Gross.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu