Melbārdis/Dreiškens un Ķibermanis/Miknis Kēnigszē iebrauc sešiniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis

Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa bobsleja divnieku ekipāžas sestdien ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējā, astotajā, posmā, kamēr Uģis Žaļims bija astotajā pozīcijā. Tomēr ar sasniegto rezultātu Ķibermanim nebija pietiekami, lai iekļūtu kopvērtējuma trijniekā.

Par Pasaules kausa ieguvēju divniekiem kļuva kanādietis Džastins Kripss, bet Ķibermanis ierindojās ceturtajā vietā, par nieka 11 punktiem atpaliekot no vēl viena Kanādas pilota Krisa Springa, kamēr Melbārdis bija astotajā pozīcijā, kamēr Žaļims ieņēma 14.vietu.

Melbārža un stūmēja Daumanta Dreiškena, kā arī Ķibermaņa un Matīsa Mikņa divnieki pēc pirmā brauciena bija dalītā piektā vietā, kamēr Žaļims ar Intaru Dambi bija septītie. Līdz ar to otrajā braucienā visas trīs Latvijas ekipāžas startēja viena aiz otras.

Otrajā braucienā Žaļims uzrādīja 12.rezultātu un zaudēja vienu pozīciju, kamēr Melbārdis trases sākumā bija lēnāks nekā Ķibermanis, bet turpinājumā uzlaboja rezultātu un apsteidza savu tautieti. Melbārdim otrajā braucienā bija piektā vieta, kamēr Ķibermanis uzrādīja septīto rezultātu.

Posmā uzvaru izcīnīja vācietis Frančesko Frīdrihs, bet otrais bija viņa tautietis Johanness Lohners, kurš divu braucienu summā zaudēja 0,40 sekundes. Savukārt trešais bija kanādietis Kripss, kurš bija vēl 0,04 sekundes lēnāks.

Melbārdis uzvarētājam zaudēja 0,73 sekundes, bet līdz goda pjedestālam pietrūka 0,29 sekunžu. Savukārt Ķibermanis Frīdriham zaudēja 0,80 sekundes, bet Žaļims atpalika 1,06 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 1631 punktu triumfēja Kripss, kuram ar 1504 punktiem sekoja pērnās sezonas čempions Frīdrihs, bet pie 1347 punktiem tika Springs, kurš pēdējā posmā palika vien 17.pozīcijā.

Ķibermanis ar 1336 punktiem ieņēma ceturto vietu. Viņš uz trešo vietu būtu pakāpies, ja pēdējās sacensībās iekļūtu labāko četriniekā.

Vēl Melbārdis ar 1110 punktiem bija astotajā pozīcijā, kamēr Žaļims ar 871 punktu sezonu noslēdza 14.pozīcijā.

Latvijas divnieku ekipāžas ārpus Pasaules kausa trijnieka palika otro sezonu pēc kārtas, bet iepriekš tur bijis gan Melbārdis, kurš uzvarēja 2014./15.gada sezonā, gan arī Žaļims, kurš bija trešais 2015./16.gada sezonā. Savukārt pirms tam Latvija divniekos iepriekšējo reizi trijniekā bija 1997./98.gada sezonā, kad aiz Pjēra Lidēra un Gintera Hūbera palika pašreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Svētdien notiks četrinieku sacensības, kur brauks Melbārdis un Ķibermanis. Savukārt Žaļimam sezona ir noslēgusies.

Pirms nedēļas noslēdzās cīņa par Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur Latvija centās divnieku sacensībās iekļūt ar visām trim ekipāžām, bet tas neizdevās un Žaļims uz Dienvidkoreju nedosies. Atlases noteikumi paredzēja, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Olimpiādē piedalīsies pa trim labākajām nācijām, bet abās ieskaitēs šīs ceļazīmes izcīnīja Vācija, Kanāda un ASV.

Šosezon Pasaules kausa posmos divniekiem Latvijas ekipāžām labākie rezultāti ir divreiz izcīnītas trešās vietas. Vispirms sezonas trešajā etapā Kanādas trasē Vistlerā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Melbārdis, bet sestajā posmā Vācijas trasē Altenbergā pēc vācieša Niko Valtera diskvalifikācijas pie šādas iespējas tika arī Ķibermanis.

Tāpat Altenbergā Ķibermanis bija trešais arī četrinieku sacensībās, kas šajā disciplīnā šosezon ir Latvijas bobslejistu labākais sasniegums.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā divniekos astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr Žaļims bija 12.pozīcijā, bet Melbārdis, kurš sezonas sākumā atguvās pēc muguras operācijas, palika 16.vietā. Ķibermanis sezonas laikā trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, paveicot to arī olimpiskajā Phjončhanā, Melbārdis reizi bija otrais, bet Phjončhanā palika vien 12.vietā, savukārt Žaļims vienreiz guva piekto vietu, bet pārējos etapos bija devītais vai desmitais.

Tikmēr pasaules čempionātā Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu