Kamaniņu braucēja Aparjode izcīna desmito vietu Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode sestdien Lillehammerē izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā, astotajā, posmā, ar savu karjerā labāko rezultātu PK iesildoties Eiropas čempionātam, kas jau pēc nedēļas risināsies Siguldā.

(Papildināts viss teksts.)

Tikmēr Ulla Zirne ierindojās 13.pozīcijā, kamēr Elīza Cauce ieņēma 15.vietu, visām trim latvietēm kvalificējoties svētdien gaidāmajam Sprinta kausam.

Pirmajā braucienā Latvijas sieviešu komandas jaunākā dalībniece Aparjode bija 12.vietā, Zirne ieņēma 16.pozīciju, bet Cauce bija atrodama vietu zemāk. Arī otrajā braucienā Aparjodei bija 12.ātrākais laiks, kamēr Zirne un Cauce sasniedza attiecīgi septīto un astoto rezultātu.

Posmā uzvaru izcīnīja amerikāniete Sammera Bričere, kura aiz sevis atstāja trīs vācietes. Otrās vietas ieguvēja Natālija Geizenbergere viņai divu braucienu summā zaudēja 0,033 sekundes, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Jūlija Taubica, kura atpalika 0,263 sekundes.

Aparjode uzvarētājai divu braucienu summā zaudēja 0,567 sekundes, Zirne atpalika par 0,670 sekundēm, bet Cauce bija 0,695 sekundes lēnāka.

Otrajā braucienā kritienu piedzīvoja Dajana Eitbergere no Vācijas, kura pirms šī posma bija kopvērtējuma vicelīdere.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 880 punktiem ieņem Geizenbergere, otrā ar 645 punktiem ir vāciete Tatjana Hifnere, kura sestdien bija ceturtā, bet trešajā pozīcijā ar 634 punktiem atrodama Eitbergere.

Cauce ar 238 punktiem ieņem 19.vietu, Zirne ar 214 punktiem noslēdz pirmo divdesmitnieku, bet Aparjode ar 131 punktu ir 24.pozīcijā. Tikmēr Elīna Ieva Vītola ar 50 punktiem ieņem 37.vietu.

Divnieku ekipāžām braucieni plānoti plkst.12.45 un 14.05.

Pēc tam svētdien sacensības aizvadīs vīri un arī notiks Sprinta kauss, kam kvalificēsies pamatsacensību 15 labāko rezultātu uzrādītāji katrā disciplīnā.

Pēdējie divi Pasaules kausa etapi Latvijas sportistiem nav bijuši pārāk veiksmīgi. Vispirms Kēnigszē trasē neviens Latvijas sportists individuāli netika desmitniekā un stafetē tika ieņemta vien sestā vieta, bet pagājušajā nedēļā Oberhofā desmitniekā tika vienīgi piekto vietu guvusī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, tomēr komandu stafetē tika sasniegts sezonas labākais rezultāts, izcīnot otro vietu.

Tāpat piektdien Lillehammerē Latvijas sportisti salīdzinoši veiksmīgi startēja Nāciju kausā, visiem sportistiem iekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem.

Līdz ar to šajā etapā Latviju pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode starp dāmām, brāļu Šicu ekipāža, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divnieku sacensībās, bet starp vīriem piedalīsies Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārziņš.

Šo posmu izlaiž Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča ekipāža, kas jau atgriezusies Latvijā, lai gatavotos nākamnedēļ Siguldā gaidāmajam Eiropas čempionātam.

Siguldā kopā ar Eiropas čempionātu noslēgsies arī Pasaules kausa sezona.

Oberhofas posmā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, uz Dienvidkoreju dosies visi sportisti, kas startē Lillehammerē.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu