Domračova tiek atalgota par godīgas spēles principu ievērošanu ar uzvaru PK masu startā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posma 12,5 kilometru distancē ar masu startu.

Pirms pēdējās šaušanas Domračova tā brīža līderei Dorotejai Vīrerei no Itālijas zaudēja 38,8 sekundes un bija vien desmitā, taču ceturtajā ugunslīnijā viņai priekšā esošās biatlonistes kļūdījās, kamēr baltkrieviete sašāva visus mērķus.

Domračova pēc ceturtās šaušanas par 3,3 sekundēm bija priekšā Slovākijas biatlonistei Anastasijai Kuzminai, līdz finišam palielinot savu pārsvaru un izcīnot uzvaru.

Domračova, kura savu vienīgo mērķi neaizvēra pirmajā šaušanā, finišēja pēc 40 minūtēm un 32,9 sekundēm.

Tikmēr otrā ar trim kļūdām šaušanā bija Kuzmina, kura finišā zaudēja 11,9 sekundes, kamēr trešajā pozīcijā finišēja somiete Kaisa Mekereinena, kura noslēpoja četrus soda apļus un atpalika 16,2 sekundes.

Domračovai šī bija otrā uzvara sezonā un pirmā masu startā kopš 2015.gada 18.janvāra.

Sestdien notikušajā iedzīšanā Domračova nodemonstrēja godīgas cīņas principu. Baltkrieviete finišā cīņā par sudrabu aizķēra Vīreres nūju, ko viņas konkurente pazaudēja, un pēc tam ļāva itālietei finišēt priekšā.

Latvijas biatloniste Baiba Bendika šī posma masu starta sacensībām nekvalificējās. Bendika šajā posmā guva 16.vietu sprintā un 31.vietu iedzīšanā, un, lai trešo reizi karjerā kvalificētos masu startam, viņai pietrūka dažu punktu. Tiesa, kopumā šī nedēļa Bendikai bija veiksmīga un viņa oficiāli nodrošināja dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 592 punktiem ir Makereinena, otro vietu ar 577 punktiem ieņem Kuzmina, kamēr trešā ar 525 punktiem ir Vīrere, kura svētdien finišēja septītā.

Savukārt Bendika tikusi pie 82 punktiem, kas viņai dod 48.pozīciju.

Kopvērtējuma 15 labākās sportistes pēc šī etapa nodrošinājušas dalību Phjončhanas olimpisko spēļu masu startā.

Plkst.15.45 pēc Latvijas laika 15 kilometru distancē ar masu startu sacentīsies vīri, Latviju pārstāvot Andrejam Rastorgujevam. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Nākamajā nedēļā notiks Eiropas čempionāts biatlonā, tad sekos Phjončhanas olimpiskās spēles, bet sezonas noslēdzošais trimestris būs jau pēc Olimpiādes.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu