Bendika ieņem 14.vietu Eiropas čempionāta sprinta distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Itālijā pieļāva divas kļūdas šaušanā, taču tas neliedza viņai ieņemt 14.vietu Eiropas čempionāta 7,5 kilometru sprinbta distancē.

Latvijas biatloniste pa reizei kļūdījās guļus un stāvus šaušanā, finišā sacensību uzvarētājai Irinai Varvinecai no Ukrainas zaudējot 51,2 sekundes.

Varvineca šāva nekļūdīgi, finišu sasniedzot pēc 20 minūtēm un 54,1 sekundes. Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Kloja Ševaljē, kura ar vienu soda apli uzvarētājai zaudēja 12,5 sekundes, bet bronzas medaļu negaidīti izcīnīja precīzi šāvusī japāniete Fujuko Tačizaki, kura bija vēl par trim sekundēm lēnāka.

Itālijā risinās atklātais Eiropas čempionāts.

Ševaljē trešdien triumfēja 15 kilometru individuālajā distancē.

Bendikai līz šim labākais rezultāts Vecā kontinenta meistarsacīkstēs bija pērn izcīnītā septītā vieta 15 kilometros.

Pirms tam piektdien 10 kilometru sprintā par Eiropas čempionu kļuva Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš neaizvēra pēdējo mērķi, bet tāpat tika pie karjerā otrās zelta medaļas kontinenta meistarsacīkstēs.

Rastorgujevs par 5,5 sekundēm pārspēja Aleksandru Loginovu no Krievijas, bet 24,5 sekundes viņam zaudēja bulgārs Krasimirs Aņevs.

Vēl sprintā no latviešiem 43.vietu ar pirmajā šaušanā pieļautām divām kļūdām guva Oskars Muižnieks, 81.vietā ar vienu kļūdu palika Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām ierindojās 105.pozīcijā, bet Daumants Lūsa neaizvēra divus mērķus un ieņēma 113.vietu starp 140 finišējušajiem sportistiem.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem Soču olimpisko spēļu priekšvakarā kļuva par Eiropas čempionu 20 kilometru individuālajā distancē, bet desmit kilometru sprintā izcīnīja bronzas medaļu.

Pirms trim gadiem Eiropas čempionāts risinājās Igaunijā, kad Rastorgujevs individuālajā distancē piedzīvoja kritienu un salauza ieroci, bet pēc tam sprintā un iedzīšanā guva desmitās vietas, kamēr pērn viņš guva ceturto vietu sprintā un pacēlās uz trešo pozīciju iedzīšanas sacensībās. Savukārt pirmoreiz viņš ceturto vietu 20 kilometros spēja izcīnīt vēl 2011.gadā.

Savukārt pirms Rastorgujeva kāds Latvijas biatlonists par Eiropas čempionu pieaugušajiem iepriekšējo reizi bija kļuvis 2002.gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Sestdien Eiropas čempionātā biatlonisti sacentīsies iedzīšanas distancēs.

Rastorgujevs, Muižnieks un Bendika Eiropas čempionātā turpina gatavoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kas notiks februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu