Bendikai 8. vieta Eiropas čempionāta iedzīšanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Itālijā izcīnīja 8. vietu Eiropas čempionāta desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Par Eiropas čempioni kļuva Francijas sportiste Kloja Ševaljē, kura ugunslīnijā tika galā ar visiem mērķiem, finišu sasniegdama pēc 29 minūtēm un 25,4 sekundēm. Viņa par 11 sekundēm apsteidza piektdien sprintā uzvaru izcīnījušo ukrainieti Irinu Varvinecu, kura nesašāva vienu mērķi, bet trešā bija vēl viena francūziete Žilija Simona.

Tikmēr Bendika šaušanā kļūdījās divas reizes un no uzvarētājas atpalika nepilnu pusotru minūti.

Bendika pa kļūdai pieļāva pirmajā un trešajā ugunslīnijā, tomēr tik un tā turējās līdzi labāko desmitniekam. Noslēdzošajā šaušanā viņa tika galā ar visiem mērķiem, pēcāk nosargājot astoto pozīciju.

Bendika teju pārspēja savu labāko rezultātu Eiropas čempionātos. Pērn viņa bija septītā 15 kilometru individuālajā distancē.

Pirms tam tika aizvadītas 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības vīriešiem, kur gan Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks uz starta neizgāja. Par sacensību uzvarētāju tika kronēts krievs Aleksandrs Loginovs, kurš piektdien izcīnīja sudrabu sprintā, finišēdams tieši aiz Eiropas čempiona Rastorgujeva.

Loginovs pagātnes dopinga pārkāpuma dēļ nedrīkstēs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr otrais sestdien bija bulgārs Krasimirs Aņevs, bet bronzu ieguva vēl viens Krievijas biatlonists Jevgeņijs Garaņičevs.

Itālijā risinās atklātais Eiropas čempionāts, bet svētdien tā ietvaros tiks aizvadītas stafetes.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem Soču olimpisko spēļu priekšvakarā kļuva par Eiropas čempionu 20 kilometru individuālajā distancē, bet desmit kilometru sprintā izcīnīja bronzas medaļu.

Pirms trim gadiem Eiropas čempionāts risinājās Igaunijā, kad Rastorgujevs individuālajā distancē piedzīvoja kritienu un salauza ieroci, bet pēc tam sprintā un iedzīšanā guva desmitās vietas, kamēr pērn viņš guva ceturto vietu sprintā un pacēlās uz trešo pozīciju iedzīšanas sacensībās. Savukārt pirmoreiz viņš ceturto vietu 20 kilometros spēja izcīnīt vēl 2011.gadā.

Savukārt pirms Rastorgujeva kāds Latvijas biatlonists par Eiropas čempionu pieaugušajiem iepriekšējo reizi bija kļuvis 2002.gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Rastorgujevs, Muižnieks un Bendika Eiropas čempionātā turpina gatavoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kas notiks februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu