Rastorgujevs Pasaules kausa sacensībās izcīna sudrabu sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Somijas pilsētā Kontiolahti izcīnīja sudrabu desmit kilometru sprinta sacensībās, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla.

(Pievienota 12. un 13.rindkopa.)

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet ceturtdien viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Pasaules kausa septītā posma sacensībās Rastorgujevs abās ugunslīnijās šāva nekļūdīgi un trasē bija ierasti ātrs. Latvietis finišā vien par 5,8 sekundēm piekāpās krievam Antonam Šipuļinam, kurš arī šāva nekļūdīgi.

Rastorgujevam pēc pirmās šaušanas nokrita brilles, kā rezultātā Latvijas sportists zaudēja dažas sekundes, lai atgūtu savu ekipējumu.

Tikmēr trešais bija francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš arī ar precīzu šaušanu Šipuļinam zaudēja 17,3 sekundes, bet no Rastorgujeva atpalika 11,5 sekundes.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ar diviem nesašautiem mērķiem bija norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš Šipuļinam zaudēja 19,0 sekundes. Piektais ar vienu kļūdu šaušanā bija Phjončhanas olimpisko spēļu čempions sprintā Arnds Peifers no Vācijas, bet pirmo sešinieku noslēdza vienu soda apli veikušais francūzis Simons Destjē, šiem sportistiem uzvarētājam zaudējot attiecīgi 27,4 un 28,3 sekundes.

Savukārt 12.vietu izcīnīja leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjerndālens, kurš sašāva visus mērķus un uzvarētājam zaudēja 40,4 sekundes. Pēc otrās šaušanas Bjerndālens Rastorgujevam zaudēja 12,7 sekundes, bet no goda pjedestāla atpalika 7,4 sekundes, taču trases atlikušajā daļā zaudēja savu tempu.

Tikmēr Aleksandrs Patrijuks ar divām kļūdām šaušanā ieņēma 84.vietu, Šipuļinam zaudējot teju trīs minūtes, kamēr Roberts Slotiņš ar pieciem nesašautiem mērķiem bija priekšpēdējais starp 100 sportistiem.

Sprintā nestartēja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Martēns Furkads.

Piektdien 7,5 kilometru sprinta sacensības aizvadīs dāmas, sestdien norisināsies stafetes, bet svētdien biatlonisti spēkosies masu startā.

Kopvērtējumā pēc piektdienas sacensībām ļoti stabilās pirmajās divās vietās ir Furkads un J.T.Bē, kuri guvuši attiecīgi 834 un 823 punktus, bet uz trešo vietu ar 520 punktiem pakāpies Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs ar 336 punktiem no 18.vietas pakāpies uz 14.pozīciju, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 89.pozīcijā.

Šīs pasaules vadošajiem biatlonistiem bija pirmās sacensības pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tur Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Šajā posmā Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, nestartēs.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Pasaules kausa nākamais etaps pēc nedēļas notiks Norvēģijā, bet vēl pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko varētu boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu