Šorttrekists Puķītis ir gatavs kļūt par citas valsts sportistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, vienu no tiem latvietis pieņems.

«Pēc smaga lēmuma paziņoju, ka 1000 metru distance bija pēdējā, kurā startēju zem Latvijas karoga. Paldies, Latvija, par visu. Jauni izaicinājumi,» savā «Facebook» profilā pirmdien rakstīja Puķītis.

Savukārt aģentūrai LETA viņš norādīja, ka sportista valstspiederību mainīs tāpēc, ka viņam ir interešu konflikts ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni.

Puķītis sarakstē ar aģentūru LETA norādīja, ka viņš ir labākais Latvijas šorttrekists, bet konflikta dēļ ar Krievāni nav bijis Latvijas stafetes komandā Eiropas čempionātā.

Viņam esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt, sakot, ka galīgo lēmumu pieņems aprīlī.

Puķītis savu olimpisko debiju piedzīvoja 2014.gadā Sočos, pēc tam uz kādu laiku pazūdot no sacensību aprites. Sportists gan pēcāk neslēpa, ka cīnījies ar atkarību no azartspēlēm, kas gandrīz sagrāva viņa sportista karjeru.

Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītis bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancē. Dienvidkorejā startēja arī Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15. vietā 1000 metru distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu