Bendika par mata tiesu Tjumeņā kvalificējas iedzīšanas sacensībām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas vadošā sieviešu biatloniste Baiba Bendika piektdien ieņēma 59. vietu Krievijas pilsētā Tjumeņā notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā - devītā - posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

(Papildināts viss teksts.)

Bendika pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus, bet otrajā pievienoja vēl vienu kļūdu. Trasē viņai bija 33. ātrākais solis, bet finišā latviete sacensību uzvarētājai Darjai Domračevai no Baltkrievijas zaudēja divas minūtes un 47,4 sekundes.

Domračeva, tāpat kā otrās vietas ieguvēja Kaisa Mekereinena no Somijas, šāva nekļūdīgi. Mekereinena uzvarētājai zaudēja nieka 1,2 sekundes.

Tikmēr trešajā pozīcijā ar vienu kļūdu bija norvēģiete Tīrila Ekhofa, kura Domračevai zaudēja 33,3 sekundes.

Savukārt kopvērtējuma līdere Anastasija Kuzmina veica trīs soda apļus un ieņēma 12. vietu.

Bendika pēc otrās ugunslīnijas bija 62. vietā, pirmajam sešdesmitniekam, kas garantētu vietu iedzīšanā, zaudējot gandrīz desmit sekundes.

Tiesa, pēdējā aplī latvietei izdevās iespraukties pirmajā sešdesmitniekā. Bendika 60. vietā finišējušo moldovieti Allu Giļenko apsteidza par 0,1 sekundi, bet 61. pozīcijas īpašniece Rina Micuhaši atpalika par 1,7 sekundēm.

Sprintā piedalījās 76 biatlonistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā divas sacensības pirms sezonas beigām līdere ar 756 punktiem Kuzmina, kurai 16 punktus zaudē Mekereinena. Tikmēr trešo vietu ar 701 punktu ieņem Domračeva. Sezonas kopvērtējumā divu sliktāko sacensību rezultāti netiek skaitīti.

Savukārt Bendika iekrājusi 82 punktus un atrodama 54. vietā.

Tikmēr sprinta disciplīnā līdere ar 323 punktiem uzvarēja Kuzmina, viņai ar 313 punktiem sekoja Domračeva, kamēr trešā ar 285 punktiem bija Mekereinena.

Nāciju kausa kopvērtējumā sievietēm Latvija ar 902 punktiem ieņēma 26.vietu, no 25.pozīcijā esošās Rumānijas atpaliekot 52 punktus. Palikšana ārpus labāko 25 valstu pulka nozīmē, ka Latvija nākamsezon nevarēs startēt ar divām sportistēm sprintā un individuālajā distancē.

Šis Pasaules kauss sākās jau ceturtdien, kad Andrejs Rastorgujevs ar perfektu šaušanu bija ceturtais desmit kilometru sprintā, kamēr Aleksandrs Patrijuks bija 71.vietā, kamēr Roberts Slotiņš palika 81.pozīcijā no 84 biatlonistiem.

llmāra Briča audzēkne Bendika savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Janvāra noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Savukārt Phjončhanas olimpiskajām spēlēs Bendika sprintā izcīnīja 39.vietu, iedzīšanā bija 33., bet 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 39.pozīcijā.

Šis Pasaules kausa posms noslēgsies sestdien un svētdien, kad notiks attiecīgi iedzīšanas un masu starta sacensības.

Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu