Bendika neaizver sešus mērķus un iedzīšanā finišē sestajā desmitā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Pasaules kausa noslēdzošā, devītā, posma desmit kilometru iedzīšanā neaizvēra sešus mērķus un ieņēma 53.vietu.

Tikmēr dramatisku uzvaru izcīnīja somiete Kaisa Mekereinena, finiša spurtā pārspējot francūzieti Anaisu Beskonu, kamēr trešā bija vāciete Laura Dālmeiere.

Bendika, kura sprintā ieņēma 59.vietu, iedzīšanu sāka divas minūtes un 47 sekundes aiz līderes Darjas Domračevas no Baltkrievijas. Pēc divām kļūdām pirmajās divās ugunslīnijās latvietes deficīts līdz vadošajām sportistēm pieauga līdz vairāk nekā trim minūtēm, cēsniecei ieņemot 51. vietu. Trešajā šaušanā viņa pieļāva trīs kļūdas, atkrizdama uz 55. vietu, bet soda aplis pēc pēdējās ugunslīnijas netraucēja viņai pacelties uz 54. pozīciju. Līdz finišam viņa pakāpās vēl par vienu pozīciju.

Uzvaru finišā izrāva Mekereinena, kura par nieka 0,2 sekundēm pārspēja Beskonu, kamēr 17,5 sekundes somietei zaudēja Dālmeiere. Mekereinena šautuvē pieļāva divas kļūdas, kamēr Beskonai un Dālmeierei bija pa vienam neaizvērtam mērķim.

Tikmēr Domračeva veica trīs soda apļus un finišēja ceturtajā pozīcijā, no goda pjedestāla atpaliekot 18 sekundes.

Savukārt Bendika uzvarētājai zaudēja vairāk nekā sešas minūtes.

Iedzīšanā uz starta izgāja 56 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā vienas sacensības pirms sezonas beigām līdere ar 799 punktiem ir Mekereinena, kamēr otrā ar 794 punktiem ir Anastasija Kuzmina no Slovākijas, kura sestdien bija sestā, šīm sportistēm svētdien masu startā sadalot Lielo kristāla globusu. Tikmēr trešo vietu ar 744 punktiem ieņem Domračeva.

Savukārt Bendika iekrājusi 82 punktus un atrodama 55.vietā.

Iedzīšanā Mazo kristāla globusu izcīnījusi Kuzmina, kura tika pie 301 punkta, otrā ar 280 punktiem bija Mekereinena, bet trešo vietu ar 271 punktu ieņēma Dālmeiere.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Pasaules kausa noslēdzošā, devītā, posma 12,5 kilometru iedzīšanā pieļāva sešas kļūdas šaušanā un ieņēma 17.vietu.

Bendika piektdien 7,5 kilometru sprintā ieņēma 59.vietu un pie iedzīšanas tika par mata tiesu, 61.vietu apsteidzot par 1,7 sekundēm.

Ilmāra Briča audzēkne Bendika savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Janvāra noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Bendika sprintā izcīnīja 39.vietu, iedzīšanā bija 33., bet 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 39.pozīcijā.

Šis Pasaules kausa posms noslēgsies svētdien, kad notiks masu starta sacensības, kurā piedalīsies Rastorgujevs.

Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu