Rastorgujevs neveiksmīgi noslēdz Pasaules kausa sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Tjumeņā Pasaules kausa sezonu noslēdza ar piecām kļūdām un 27. vietu 15 kilometru distancē ar masu startu, kurā uzvarēja mājinieks Maksims Cvetkovs, šajā līmenī izcīnot pirmo panākumu karjerā.

(Papildināts viss teksts.)

Uzvaru guvušais Krievijas sportists finišu sasniedza pēc 37 minūtēm un 37,3 sekundēm. Viņš par 2,7 sekundēm pārspēja norvēģi Ērlenu Bjēntegordu, bet 16,6 sekundes zaudēja cits norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Savukārt Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 50,5 sekundes.

Latvijas sportists divus soda apļus nopelnīja jau pirmajā šaušanā, pēc kuras bija 25.pozīcijā, bet otrajā šaušanā guļus viņš bija precīzs, paceļoties uz 21.vietu.

Tikmēr trešajā šaušanā alūksnietis tika vēl pie diviem soda apļiem, noslīdot uz 27. vietu, pēdējā reizē viesojoties ugunslīnijā pieļaujot vēl vienu kļūdu, kas gan ļāva saglabāt pozīciju. Arī finišā Rastorgujevs bija 27. vietā, distancē parādot 22. ātrāko soli starp 30 dalībniekiem.

Savukārt Cvetkovs pirmo reizi par līderi kļuva pēc otrās šaušanas, savukārt pēc trešās šaušanas vadībā bija cits Krievijas pārstāvis Aleksandrs Loginovs. Viņš pēdējā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, izstājoties no cīņas par godalgām, kamēr vadībā izvirzījās Bjēntegords, kurš tikai par 0,3 sekundēm apsteidza Cvetkovu.

Līdz finišam ātrāks bija Krievijas sportists, kurš tāpat kā Bjēntegords sacensības beidza bez kļūdām, kamēr Bē trešo vietu izcīnīja par spīti diviem soda apļiem.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Martēns Furkads, kurš pie Lielā kristāla globusa tika septīto reizi pēc kārtas, ieņēma vien 19.vietu, jo mēroja četrus soda apļus. Tas gan netraucēja Furkadam tikt pie Mazā kristāla globusa šajā distancē, kur viņš nopelnīja 250 punktus, kamēr Bē atpalika par 28 punktiem. Tāpat Rastorgujevs šīs disciplīnas kopvērtējumā ar 63 punktiem ieņēma 28.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Furkads uzvarēja ar 1116 punktiem, pirmo vietu nodrošinot jau ceturtdien. Viņš šosezon bija labākais arī sprinta, iedzīšanas, masu starta un individuālās distances kopvērtējumos.

Otrais ar 1027 punktiem palika Juhanness Tīngnēss Bē, bet trešais ar 697 punktiem bija krievs Antons Šipuļins, kurš svētdien palika 16.vietā.

Savukārt Rastorgujevs ar 481 punktu ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Tikmēr Oskars Muižnieks, kurš biatlona sezonu noslēdza februārī pēc olimpiskajām spēlēm, guva sešus punktus un ieņēma 93.pozīciju.

Zīmīgi, ka Rastorgujevs iepriekšējās sezonas pēdējās sacensībās, kur biatlonisti arī spēkojās masu startā, pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu.

Pirms divām nedēļām viņš septītajā posmā Kontiolahti pievienoja vēl vienu sudraba godalgu Pasaules kausa sacensībās, sprintā izcīnot otro vietu. No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Sezonas pēdējā posma ievadā Rastorgujevs ceturtdien sprintā sašāva visus mērķus un izcīnīja ceturto vietu. Tiesa, iedzīšanā ugunslīnijā palika pat seši neaizvērti mērķi, kā rezultātā nācās samierināties ar 17.pozīciju.

Latvijas biatlonists šīs sezonas pirmajos divos startos Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājums līdz pēdējam trimestrim nebija tik sekmīgs, jo viņš desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, pēc olimpiskajām spēlēm sacensībās nepiedalās.

Pasaules kausa sezonas pēdējās sacensības, kurās dāmas cīnīsies 12,5 kilometru distancē ar masu startu, sāksies plkst.17.

Šeit gaidāma sīva cīņa par uzvaru kopvērtējumā, jo vienas sacensības pirms sezonas beigām līdere ar 799 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kamēr otrā ar 794 punktiem ir Anastasija Kuzmina no Slovākijas. Tikmēr trešo vietu ar 744 punktiem ieņem baltkrieviete Darja Domračeva.

Savukārt latviete Baiba Bendika, kurai sezona jau noslēgusies, iekrājusi 82 punktus un atrodama 55.vietā.

Sprintā Bendika ieņēma 59.vietu, bet iedzīšanā finišēja 53.pozīcijā.

Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu