Vasiļjevs: Esmu gandarīts par paveikto un skatītājiem dāvāto prieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam pagājušajā nedēļā notikušais pasaules čempionāts ir jauna olimpiskā cikla sākums, intervijā meistarsacīkšu rīkotājiem atklāja sportists, paužot arī gandarījumu par savu sniegumu.

Vasiļjevs sestdien Itālijas pilsētā Milānā izcīnīja augsto sesto vietu pasaules čempionātā, kas 18 gadus vecajam daiļslidotājam ir labākais rezultāts karjerā.

Ceturtdien īsajā programmā Vasiļjevs nopelnīja 84,25 punktus, kas viņam deva devīto vietu. Savukārt sestdien viņš par izvēles programmu saņēma 170,61 punktu, kas bija piektais labākais rezultāts, bet summā ļāva pakāpties uz sesto vietu.

Vasiļjevs summā tika pie 254,86 punktiem, kas ir jauns Latvijas rekords.

«Abās programmās skatītāji beigās piecēlās kājās, izbaudīju to un jutos pagodināts. Esmu gandarīts par paveikto darbu un to, ka dāvāju skatītājiem prieku. Šīs sacensības redzu kā pirmās jaunajā olimpiskajā ciklā. Kā ceļa sākumu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, ne beigas Phjončhanas Olimpiādei, kas jau ir aiz muguras,» atzīmēja Vasiļjevs.

Slavenā šveicieša Stefana Lambjēla audzēknis bija gandrīz 100% apmierināts ar izpildījumu abās programmās.

«Lambjēls man ļoti daudz palīdz. Viņš atrod veidu, kā man rādīt pārliecinošu sniegumu. Viņš ar savu treneri Pēteru Ginteru strādā identiski, palīdz veidot un saglabāt saikni ar skatītājiem, ar kuriem kopā tiek baudīts slidojums,» skaidroja Vasiļjevs.

Vasiļjevs februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, četrgades nozīmīgākajās sacensībās izcīnot 19. vietu. Tāpat viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

«Olimpiskajās spēlēs daiļslidošanu iepazinu kā kultūru un mākslu, nevis tikai sportu. Iemācījos sporta un Senās Grieķijas vēsturi, tādējādi tagad saprotu vairāk par sportistiem, ko viņi pārstāv un par ko cīnās. Tāpat slidošana līdzās Juzuru Hanju, Dzjiņam Bojanam, Šomam Uno un Havi Fernandesam bija liels pagodinājums,» atcerējās Vasiļjevs.

Svētdien pasaules čempionāta noslēgumā Vasiļjevs piedalījās paraugdemonstrējumos, sniedzot skatītājiem emocionālu priekšnesumu.

Olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14. pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs piedalījās arī divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) «Grand Prix» posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu