Krievijas bobslejistu Beluginu diskvalificēja par atkārtotām pozitīvām dopinga analīzēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) diskvalificēja Krievijas bobsleja stūmēju Maksimu Beluginu, jo atkārtoti pārbaudītajās Soču olimpisko spēļu dopinga analīzēs atrastas aizliegtās vielas.

Belugins bija viens no 43 Krievijas sportistiem, kuru SOK diskvalificēja par dalību valsts atbalstītā programmā. Tiesa, viņa diskvalifikācija nebija saistīta ar Ričarda Maklarena ziņojumu, bet gan ar to, ka, pieņemoties spēkā Krievijas dopinga skandālam, SOK nolēma atkārtoti pārbaudīt sportista nodotās dopinga analīzes Soču olimpisko spēļu laikā.

Atkārtotajās pārbaudēs tika atrasts metenolons un trenbolons, kas ir aizliegto vielu sarakstā. Ņemot vērā bijušā Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova liecības, šīs vielas bijušas arī viņa gatavotajā kokteilī.

Belugins vienīgais no 43 Krievijas sportistiem nepārsūdzēja savu diskvalifikāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Belugins kopā ar pilotu Aleksandru Kasjanovu Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībās ieņēma ceturto vietu, uzreiz aiz sevis atstājot Oskaru Melbārdi un Daumantu Dreiškenu. Tāpat četriniekos viņš kopā ar Kasjanovu un stūmējiem Ilviru Huzinu un Alekseju Puškarevu bija ceturtie.

Pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijas Soču olimpisko spēļu zelta medaļas četriniekos pienākas Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža kvartetam, kurā startēja Daumants Dreiškens, Jānis Strenga un Arvis Vilkaste, bet divniekos Melbārdim ar Dreiškenu pienākas bronza, jo diskvalificēts tika arī krievu pilots Kasjanovs.

Par Soču olimpisko spēļu medaļu pārdalīšanu jālemj Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF), kas ar lēmuma pieņemšanu nesteidzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu