Biatlona leģenda Bjērndālens paziņo par karjeras beigšanu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjerndālens 44 gadu vecumā paziņojis, ka pēc sezonas beigām viņš noslēgs profesionālo sportista karjeru.

«Šī ir mana pēdējā sezona,» paziņoja 44 gadus vecais Norvēģijas biatlonists. Tāpat Bjerndālens pavēstīja, ka viņam ir radušās sirds problēmas jeb priekškambaru fibrilācija, kas traucējusi gatavoties šai sezonai.

Bjerndālens savas karjeras laikā izcīnījis 13 olimpisko spēļu medaļas, no kurām astoņas bijušas zelta. Tāpat viņš 45 reizes ieguvis medaļas pasaules čempionātos un 20 reizes tajos izcīnījis uzvaras.

«Mana motivācija ir neizsmeļama,» Norvēģijas kanālam NRK sacīja Bjerndālens. «Gūstu prieku no biatlona, un man ir motivācija turpināt sportot. Gribētu startēt vēl pāris gadus, bet šī būs mana pēdējā sezona.»

Norvēģijas biatlonists nekvalificējās startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, turklāt pirms tam viņš aizvadīja ne to veiksmīgāko sezonu. Kopumā viņš karjeras laikā piedalījās sešās Olimpiādēs.

«Man gribētos teikt, ka esmu noguris, taču tā nav. Karjeru noslēdzu mediķu un ģimenes ieteikumu dēļ. Tagad grasos pavadīt vairāk laika ar savu ģimeni,» skaidro Bjerndālens.

Pasaules kausā Bjerndālens debitēja 1993.gadā, kā arī savas karjeras laikā viņam 95 reizes individuāli izdevās uzvarēt sacensību posmos. Viena no šīm uzvarām bija slēpošanā, bet pārējās biatlonā. Pasaules kausa kopvērtējumā Bjerndālens izcīnījis sešus Lielos kristāla globusus.

Savukārt šā brīža biatlona spīdeklim un pieckārtējam olimpiskajam čempionam Martēnam Furkadam ir par vienu Pasaules kausa kopvērtējuma uzvaru vairāk nekā Bjerndālenam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu